EkonomiDünyaEditörün Seçtikleri

Brent petrol an itibarıyla 8 yılın en yüksek seviyesine yükseldi! Akaryakıta dev zam yolda

Piyasalara ilişkin gelen son habere göre Brent petrol an itibarıyla 8 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Özellikle son günlerde tüm dünyanın konuştuğu Ukrayna ve Rusya krizi akaryakıt başta olmak üzere pek çok sektörü olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. İki ülke arasında dün müzakare yapılmış, ikincisinin yarın yapılacağı duyurulmuştu. Ancak iki ülke başkanı masaya oturmamakla birlikte, birbirleri ile anlaşmasının çok zor olduğu söylendi.

Meydana gelen bu küresel gelişmeler akaryakıt fiyatlarını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Öyle ki brent petrol 2014 yılından bu yana 8 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Anlık olarak varil fiyatının 106 dolara yükseldiği açıklandı.

AKARYAKITA ZAM YOLDA

EPGİS tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamaya göre dün oto gaza gelen zamma bir yenisi daha eklendi. Bugün de oto gaza 61 kuruş zam geldi ve zammın pompa fiyatlarına yansıtılacağı açıklandı.

Brent petrolde varil başına gelen zammın önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına yansıtılması bekleniyor.

PETROL UÇTU

Rusya Ukrayna’daki sözde operasyonuna hızla devam ederken, bombalama haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Meydana gelen bu durum sonrasında petrol fiyatları kritik yükselişine devam etti.

Piyasalardan alınan son verilere göre brent petrol yüzde 9 oranında artarak 106 doların üzerine çıktı. Ve bu rakam 2014 yılından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olduğu belirtildi.