Dünya

Ukrayna’ya Büyük Darbe! Bir Ülke Daha Girmeye Hazırlanıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına Belarus’un da katılacağı ve paraşütle askerlerini Ukrayna’ya indireceği iddia edildi.

Geçtiğimiz hafta Rusya’nı Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonda hava sahasını kapatmayarak destek veren Belarus’un, kendi ordusuyla savaşa hazırlandığını duyurdu.  Haberini adını açıklamadığı bir ABD yetkilisine dayandıran Washington Post gazetesi Belarus ordusunun Ukrayna’ya girebileceğini aktardı.

“Hava İndirmesi Yapacaklar”

Ukrayna’nın The Kyiv Independent gazetesi de birden fazla kaynağa dayandırdığı haberinde Belaruslu paraşütçü askerlerin Ukrayna’ya gönderilebileceğini yazdı.

Belarus Nükleer Silah Bulundurma Yasağını Kaldırdı

Ukrayna’nın kuzeydeki komşusu olan Belarus, yıllardır Rusya’nın en yakın müttefiklerinden. Önceki gün düzenlenen bir referandumun ardından Belarus’ta nükleer silah bulunmasına dair yasak kaldırıldı.

Lukaşenko, Zelenski’ye Söz Vermişti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, pazar günü Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile telefonda konuşmuş, Lukaşenko’nun kendisine ‘Belarus askerlerinin Ukrayna’ya girmeyeceğine dair söz verdiğini’ söylemişti.