EkonomiDünyaEditörün Seçtikleri

Korkutan altın açıklaması! Altın yükselmeye devam edecek!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken, döviz ve altın kurunda yükselmeler başladı. Vatandaşlar kuyumculara koşarken, konuya ilişkin Alman Commerzbank yaptığı açıklamasında gerilim yükselmeye devam ettikçe altın fiyatlarının yükseleceğini belirtti.

Altın, dolar ve petrol fiyatları yaşanan küresel gelişmelere bağlı olarak yükseliyor. Rusya ve Ukrayna çatışmaya devam ederken, güvenli liman olan altına talep artmaya devam ediyor. Rusya’nın dün sabah işgali resmi olarak başlatması ile birlikte ons altın fiyatı uluslar arası piyasalarda 1.970 dolar seviyesini gördü ve 18 ayın zirvesini gerçekleştirdi.

YÜKSELİŞ BİRAZ DURAKSADI

Dün ortalama 920 TL seviyesine kadar yükselen gram altın 860 TL civarında bulunuyor. Rusya’ya yönelik ülkelerin açıkladığı sert yaptırım kararlarından sonra altın fiyatlarında az da olsa yükselişin durduğu görülüyor.

Commerzbank’ın stratejistleri, Ukrayna’daki durumun daha da endişe verici bir hal aldığı için altına olan yatırımın artmasını beklediklerini belirtti. Yapılan değerlendirmelerde “Ukrayna krizi daha da tırmanırsa, artan riskten kaçınma ortamında altına talebin süreceğine inanıyoruz, bu da fiyatının muhtemelen daha fazla kazanç sağlayacağı anlamına geliyor” ifadesi kullanıldı.

ABD DOLARI ALTIN FİYATLARINDA DAHA GÜÇLÜ YÜKSELİYOR

Altına yatırımda riskten kaçmak isteyenlerin tercih ettiğini söyleyen uzmanlar, sarı metal için “Hisse senedi piyasaları ve tahvil getirileri düşerken altının fiyatı çıkıyor. Fakat, tıpkı altın gibi güvenli liman olarak görülen ABD doları, altın fiyatlarında daha güçlü yükselişin önüne geçiyor” şeklinde konuşuyor.