Gündem

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müşavirliğine Atanan Dr. Abdullah Çalışkan Kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan atama ilanı ile açık bulunan 1. Derece Kadrolu ve +3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine Dr. Abdullah Çalışkan’ın atanması 657 sayılı kanunun 59 ve 60’ıncı maddeleri ile 2451 sayılı kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Parlementer Asamblesi Türk grubu üyesi olan Dr. Abdullah Çalışkan 16 Mart 1974’te Ankara’da doğdu. Anne adı Ümüş, Baba adı Kemal’dir.
Avrupa Birliği Uzmanı, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yönetimi Programında tamamladı.

Bel-Ko Limited Şirketinde Danışman olarak görev alan Çalışkan, daha sonra Beğendik A.Ş.’de bütçe ve planlama uzmanı ve Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A:Ş:’de Dış Ticaret ve Proje Yöneticisi olarak çalıştı. Dış İşleri Bakanlığından sonra Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına bağlanan Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Biriminde Bölgesel Kalkınma Sektör Koordinatörlüğü görevlerinde çalıştı. Avrupa Birliği Müzakereleri çerçevesinde müzakere heyetinde görev alan Dr. Abdullah Çalışkan, Başken Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Doktora Programında ” Avrupa Birliği üyelik sürecinde Kamu Örgütlerinde yaşanan değişim ” konulu tez çalışmasını tamamlamıştır.

Dr. Abdullah Çalışkan 23. Dönem AK Parti Kırşehir Milletvekilliğine seçildi ve 23. dönemde AAPA üyesi oldu. Daha sonra 24. dönemde AİBPA Üyeliği görevini üstlendi. 

Çok İyi düzeyde İngilizce bilen Dr. Abdullah Çalışkan, evli olup 3 çocuğu vardır.

Bir Yorum

  1. Kırşehirli olarak; Milletvekilimiz Abdullah ÇALIŞKAN 'beyle gurur ve onur duyuyoruz… Değerli hemşerimize Yüce Allah'tan hayırlı ve çok güzel görevler diliyoruz. Allah yolunu açık etsin…

  2. Kırşehirli olarak; Milletvekilimiz Abdullah ÇALIŞKAN 'beyle gurur ve onur duyuyoruz…