Bilim, Teknoloji

Dünyanın en zengini Elon Musk açıkladı: Starlink müşterisi iki katına çıktı!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın ve uzay araştırma şirketi SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk’ın “gözbebeği” olarak yorumlanan uydudan internet projesi Starlink, son dönemlerde küresel bir popülarite elde etmeye başladı. Son dönemlerde sık sık konuşulan Starlink, Elon Musk’ın açıklamalarıyla bir kez daha dikkatleri çekti. Ancak şirket, Güneş’teki jeomanyetik fırtınalar nedeni ile bir talihsizlik yaşadı. Şubat ayı başlarında yörüngeye gönderilen 49 uydudan 40’ı kullanılamaz hale geldi. Tüm bunlara rağmen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, uzay araştırma şirketi SpaceX tarafından uydu internet hizmeti için başlatılan Starlink projesinde abone sayısının 1 yıldan kısa sürede 2 katına çıktığını duyurdu.

Elon Musk Müşteri Sayısını Açıkladı

14 Şubat Pazartesi günü Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Elon Musk, söz konusu paylaşımında Starlink uydu internet hizmetlerini kullanan abone sayısının 250 bini geçtiğini açıkladı. Elon Musk’ın açıklamalarında yer alan veriler, Ağustos 2021’de elde edilen veriler göz önüne alındığında, abone sayısının 2 katına ulaştığını ortaya koyuyor.

Starlink Abonelik Ücretleri

Ekim 2020 döneminde başlatılan Starlink uydu internet hizmetinden yararlanmak isteyen müşteriler ilk olarak 99 dolarlık depozito ücreti ödüyor ve ardından alıcı çanak anten gibi donanımları içeren hizmet için de 499 dolarlık bir ücret ödüyor. Bu ödemeler sonrası müşteriler 200 mbps’ye kadar indirme hızına sahip olan interneti kullanabilmek için aylık 99 dolarlık ödeme gerçekleştiriyor. Şubat ayı başlarında SpaceX, kayıt sayfasına daha pahalı bir paket seçeneği daha ekledi. Bu seçenek ile birlikte, 2022 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek olan Starlink Premium paketini kullanmak isteyen müşteriler, alıcı ve anten gibi donanım için 2 bin 500 dolar, depozito için 500 dolar ve 500 mbps’ye kadar çıkabilen yüksek hızlı internet hizmeti için de aylık 500 dolarlık ödeme yapacak.

Elon Musk’ın 50 Milyar Dolarlık Öngörüsü Gerçek Olabilir

Starlink projesinin müşteri tabanı Elon Musk’ın da paylaşımlarında belirttiği gibi büyümeye devam ediyor. Bu büyüyen müşteri tabanı, SpaceX’e ayda yaklaşık olarak 25 milyon dolarlık gelir sağlıyor. Ancak bu oran ile müşteri sayısındaki artışın devam etmesi durumunda, Elon Musk’ın öngördüğü 50 milyar dolarlık gelir elde edilebilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için bir hayli zamana ihtiyaç olduğu belirtiliyor.