DünyaSağlık

Hayvandan insanlara geçen yeni virüste ilk can kaybı haberi geldi!

Tüm dünya koronavirüs salgınında artan vaka ve can kaybı sayıları ile mücadele ederken, İngiltere’den kötü bir haber geldi. Son dakika haberine göre hayvandan insanlara geçen yeni virüste ilk can kaybı yaşandı. Lassa ateşi hastalığı 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Açıklama Dünya Sağlık Örgütü tarafından geldi.

Hayvanlardan insanlara geçen ve ölümcül olabilecek Lassa ateşi hastalığında ilk can kaybı yaşandı. Konuya ilişkin İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “Genel halk için risk çok düşük” açıklaması yapılırken, DSÖ tarafından açıklama yapıldı.

VAKA SAYISI 3 OLDU

Sağlık yetkilileri salgına ilişkin yaptığı açıklamasında Bedfordshire’de bulunan bir kişinin bu haftalığa yakalandığı ve hayatını kaybettiğini ülke genelinde ise vaka sayısının 3’e çıktığını bildirdi.

RİSK ÇOK DÜŞÜK

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı ise yaptığı açıklamasında genel halk için riskin çok düşük olduğunu belirterek, “Enfeksiyonlar teyit edilmeden önce vakalarla yakın temasta bulunan kişilere uygun değerlendirme, destek ve tavsiye sağlamak için temasa geçiyoruz. Genel halk için risk çok düşük” ifadesini kullandı.

KİŞİDEN KİŞİYE BULAŞABİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, açıklamasında hastalığın kişiden kişiye bulaşabileceği uyarısında bulundu. Fakat kişide sıtmaya neden olan bu virüsün kolay kolay da yayılmayacağını söyledi.

Genel olarak fare dışkısı ile temas sonucunda bulaşan bu hastalık insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe sebebiyet verebiliyor.