Öğretmen

MEB: "Norm Fazlası Öğretmen Kadroları Güncellenecek"

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolarda meydana gelen boşlukları doldurmak için norm fazlası öğretmen ataması yapacağını açıkladı. Açıklamanın ardından, norm fazlası öğretmenler ve eğitim sendikalarından çok fazla şikayet geldi.

Norm fazlası öğretmen atamaları yapılmadan norm fazlası kadronun güncellenmesi gerektiği açıklandı. Eğitim sendikaları kadrolar güncellenmeden atama yapılmasının yanlış olduğu konusunda açıklamalar yaptılar. 

Norm fazlası öğretmen atamalarında gündeme gelen diğer bir konu da atama esnasında öğretmenlerin önceliklerinin nasıl olacağıydı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi için önce öğretmenlerin öncelikleriyle ilgili bir açıklama yaptı.Ardından da kadroların güncellenmesine dair bir açıklama yaptı. Öğretmenlerin atama esnasında öncelikleriyle alakalı haberimizde, atamalar sırasında önce bulundukları ilçe ardından bulundukları ile atamalarının yapılacağını açıklamıştık.

MEB’in kadro güncellemeleriyle alakalı açıklaması ise şöyle:

“Bilindiği üzere ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları 19/09/2016 tarihli ve 2016/19 sayılı Genelgede yapılan açıklamalar çerçevesinde öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına Valiliklerce yapılacağı bildirilmiştir.

Bu bağlamda, 2016-2017 eğitim- öğretim yılında Ekim ayı içinde yapılacak olan eğitim kurumlarının norm kadro güncellenmesinde alanları itibarıyla norm fazlası konumunda olacak öğretmenler istemeleri halinde bu kapsamda yapılacak atamalara başvuruda bulunabileceklerdir.

Diğer taraftan, görev yaptıkları eğitim kurumlarında norm kadro güncellenmesinde alanında norm kadro artışı olması sonucunda ve bu kadroyla ilişkilendirilebilecek durumda olan norm fazlası öğretmenler istemeleri halinde başvuruda bulunmayabileceklerdir.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü”

Kamupersoneli.net