Dünya

Son 5 saat içinde 6.0 şiddetinden büyük 5 şiddetli deprem oldu!

Son dönemlerde sadece ülkemizde değil dünya genelinde de peş peşe deprem haberleri gelmeye başladı. Gelen bir son dakika haberine göre sadece son 5 saat içerisinde 6.0 şiddetinde 5 büyük depremin meydana geldiği duyuruldu. Depremlere ilişkin son bilgiler ve detaylar haberimizde..

Dünya son dönemlerde peş peşe deprem haberleriyle sarsılmaya devam ediyor. Ülkemizde de Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yapılan deprem açıklamalarında çeşitli illeri etkileyen depremlerin meydana geldiği duyuruluyor. Ancak ülkemiz dışında dünya genelinde de tsunami etkili pek çok büyük deprem olmaya devam ediyor. İşte alınan son verilere göre son 5 saat içinde 6.0 şiddetinden büyük 5 büyük deprem:

Son depremlere ilişkin alınan verilere göre:

Kalifornsky, Alaska, ABD merkezinden 60 km uzakta 5,1 şiddetinde

Unalaska, Alaska, ABD merkezinden 65 km uzakta 6,2 şiddetinde

Manado City, Endonezya merkezinden 320 km uzakta 6,0 şiddetinde

Saiki, Öita Japonya merkezinden 25 km uzakta 6,3 şiddetinde

Japonya Kyuşu bölgesi açıklarında 6,6 şiddetinde

YARALILAR VAR

Japonya’da son meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde 9 kişinin yaralandığı aktarıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı’na göre gece saatlerinde yerin 45 km derinliği altında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 9 kişinin yaralandığı belirtilirken, tsunami uyarısı yapılmadı. Ancak bazı şehirlerde su ve elektrik kesintisi yaşandı.