GündemSağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! Pazartesi günü başlıyor, iki doz BioNTech olanlar dikkat!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından soruları yanıtladı. Aşılamaya ilişkin alınan yeni bir kararı milyonlara duyuran Bakan Koca’nın açıklamaları haberimizde…

Bakan Koca iki doz BioNTech olanlar için bir doz TURKOVAC çalışması başlatılacağını açıkladı:

“İki doz BioNTech aşısı üzerine bir doz TURKOVAC aşısı çalışmasını başlatacağız. Pazartesi günü başlayacak çalışma ile hastada olan antikor değişimi gözlemlenecek. Etik kurul çalışmasını tamamladı, izin verdi. Çalışma ilk başta Ankara Şehir Hastanesi merkezli başlayacak. mRNA üzeri inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak.”

Turkovac İddiaları Ortaya Atılmıştı

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise 5 Ocak’ta ANKA haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) acil kullanım onayı verdiği Turkovac aşısının Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 çalışmalarının olmadığını belirterek, “Bunun, bilimsel yayın haline gelmemesi durumunda bilimsel bilgi olarak kabul edilebilmesi mümkün değil. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda oldukça şeffaf davranması gerekiyor ve bu çalışmaların da hızlı bir şekilde bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ki bizim uzman kuruluşlarımız, pandemi çalışma grubumuz bu belgeleri inceleyerek Turkovac ile ilgili bir bilgi sunabilsinler. Çünkü ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” ifadelerini kullanmıştı.