EkonomiGündemPolitika

Memur ve işçi maaşlarının detayları ortaya çıkıyor! AK Parti’den açıklama geldi: Vergiden muaf olacak

Son dakika gelişmesi… Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memur ve işçi maaşları ile ücretlerine ilişkin detayları son dakika açıkladı. 18,5 milyon çalışanı ilgilendiren gelişme haberimizde…

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuştu.

Teklife göre vergi sadece asgari ücretle çalışanlar için sıfırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, “Tüm işçilerin ücret gelirlerinin, asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergileri kaldırıldı” açıklaması yapmıştı.

Buna göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda varılan uzlaşma çerçevesinde tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda vergi kanun teklifinin görüşmeleri sırasında söz alarak bilgi verdi.

Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları anlaşma sonunda vergi istisnasının işçi ve memur olmak üzere toplam 18.5 milyon çalışana uygulanması kararı aldıklarını, bu konuda görüşmeler sırasında önerge ile düzenleme yapılacağını söyledi.

Mustafa Elitaş, 15,3 milyon işçiyle ilgili vergi istisnasının maliyetinin 31.1 milyar lira olduğunu, 3,2 milyon memurla birlikte toplam maliyetin 37.6 milyar lira olacağını belirtti.