GündemMevzuat

Tüm Türkiyeyi ilgilendiriyor! Kimlik kartları hakkında çok önemli gelişme: Bugün tamamen değişti

Türkiye’de hemen hemen herkes tarafından kullanılan yeni kimlik kartları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bugün Resmi Gazete’de kimlik kartları ile ilgili olarak önemli bir karar yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Sayan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Elektronik İmza Kanununun Uygulanması Yönetmeliğindeki yapılan değişiklik, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.”

Bu doğrultuda yüz yüze işlem zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

KİMLİKLERE NES YÜKLENEBİLECEK

Kimliklerde yeni dönem başladı. Konu ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini vurguladı.

Bakan Sayan, böylece kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini ifade ederek alınan yeni kararla yüz yüze işlem zorunluluğu ortadan kalkmış olacağını bildirdi.

BAKAN SAYAN’IN AÇIKLAMALARI

Bu konu hakkında Bakan Sayan’ın açıklamaları ise şöyle oldu:

“Elektronik İmza Kanununun Uygulanması Yönetmeliğindeki yapılan değişiklik, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimlikleri, TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebilecek.”