Dünya

2 ülke arasında büyük savaş çıkacak! Tarih verildi! 2022 yılının..

ABD medyasında yer alan bilgiye göre Rusya ve Ukrayna arasında önümüzdeki yıl büyük bir savaş çıkacak. Rusya2022 yılı içerisinde 175 bin askerle birlikte Ukrayna’ya saldıracak. Bu sebeple uyarılar da peş peşe geldi.

ABD medyasında yer alan bir haber tüm dünyayı şaşırttı. İddiaya göre ABD istihbarat yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’ya önümüzdeki yıl içerisinde saldırı planladığı ve bu konuda da uyarılar da bulunduğu belirtildi.

ABD’de adı açıklanmayan yetkilinin tahminen 175 bin Rus askerin Ukrayna’ya saldıracağını söylediği ifade edildi. Gazeteye sızdırılan istihbarat belgesinde kuvvetlerin konuşlandırıldığı 4 yerin konumu da aktarıldı.

Şu anda Rus asker sayısının 94 bin olduğu, önümüzdeki dönemde asker sayısının 175 bine çıkacağı belirtildi. Aynı zamanda ortaya çıkan belgede, Rus birliklerinin sürekli olarak sınıra gidip geldiği ve bunun da hedef şaşırtma amacı taşıdığı öne sürüldü.

BİDEN AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, yapmış olduğu açıklamasında son dönemde Rusya ve Ukrayna arasında gerginliğin arttığı, ancak Rusya2nın bu konuda biraz daha ileriye gidebileceği konusunda endişelerinin olduğunu ifade etmişti.

YAPTIRIMLAR ARTACAK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Ukrayna’nın NATO üyeliğine ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın NATO’ya katılıp katılmaması konusunda söz hakkının olmaması, ABD’nin Rusya2nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde yaptırımların artırılacağının da altı çizilmişti.