DünyaSağlık

Omicron virüsü belirtileri açıklandı! Bu sefer durum çok daha tehlikeli! Omicron virüsü belirtileri neler?

Son dönemlerde ortaya çıkan ve son derece tehlikeli olan Omicron virüsü dünyada yeniden alarm verilmesine neden. Bunun üzerine internetten Omicron virüsü belirtileri neler? Sorusu araştırılmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamasında geçtiğimiz günlerde Omicron virüsüne karşı alınan seyahat yasağını duyurmuştu. Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron virüsü bu sefer diğer virüslerden çok daha farklı. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda virüsün diğer varyantlardan ne kadar farklı olduğunu ortaya koydu.

GÖRÜLENİN EN KÖTÜSÜ

Uzmanlar Omicron virüsüne karşı yaptığı açıklamalarında gördüklerinin en kötüsü olduğunu belirtiyor. Daha önce adı Nu olan virüsün ne kadar tehlikeli olduğu açıklandı. Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü virüsün adını Omicron olarak yeniden güncelledi.

OMİCRON VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

İngiliz gazete The Telegraph’a açıklama yapan Angelique Coetzee, ”Dört kişilik bir aile aşırı yorgunluk da dahil olmak çeşitli semptomlarla hastaneye başvurdu. Semptomları daha önce tedavi ettiklerimden çok farklı ve çok hafifti” dedi.

Coetzee, 24 kişide daha virüsün görüldüğünü belirterek, ”Enfekte olanlardan hiçbiri koku veya tat alma duyusunu kaybetmedi ve çoğu genç erkek hastalardan oluşuyordu. Yaklaşık yarısı aşısızdı” dedi.

Uzmanlar aynı zamanda bu virüste kişilerin tat ve kokularını kaybetmediği ve 1-2 gün boyunca kas ağrısı yaşadığını ifade etti. Ancak bu durumda endişe edilmesi gereken şeyin aşısızlar ve yaşlılar için olduğunun altı çizildi.