DünyaGündemSağlık

Koronavirüsle mücadelede yeni adımda tarih verildi! O ülkede koronavirüs aşısı olmayanlar kamu kurumlarına alınmayacak!

Ülkelerin koronavirüs salgınının giderek yayılmasına karşı aldıkları önlemler gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye’de de 6 Eylül’den itibaren getirilen PCR testi zorunluluğu ile aşı olmayan vatandaşlara seyahat kısıtlaması getirildi; yani yolculuk öncesinde negatif sonuçla PCR testi ibraz etmeyenler seyahat işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Dünyadan bir haber ise son olarak Mısır’dan geldi. Mısır Hükümeti 15 Kasım’dan itibaren koronavirüs aşısı olmayan memurların tüm resmi kurumlara girişini yasaklayacak.

Koronavirüs Kriz Yönetimi Yüksek Komite toplantısında alınan kararlar doğrultusunda koronavirüs aşılarını yaptırmayan memurların 15 Kasım’dan itibaren görev yerlerine girişlerine izin verilmemesi veya her hafta PCR testi yaptırmaları şartı getirildi.

Aynı yasak yalnızca memurlar değil, tüm vatandaşlar için de geçerli olacak. Aşısız vatandaşlar, 1 Aralık’tan itibaren kamu kurumlarına giriş yapamayacaklar.

Mısır Sağlık Bakanı Hale Zayid de, vatandaşların aşıya ulaşımını sağlamak için cuma günleri mescitler, pazar günleri kiliseler, mahkemeler ve trafik gibi vatandaşların yoğun olduğu noktalarda aşı merkezleri kurulacağını duyurdu.