Dünya

43 bin kişinin koronavirüs test sonuçları yanlış çıktı! Tüm dünyayı şoke eden olay!

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken, İngiltere’de herkesi şoke eden bir olay yaşandı. Gelen bilgiye göre İngiltere’de 43 bin koronavirüs test sonuçları yanlış çıktı. Bu sebeple laboratuarda testler bir süreliğine askıya alındı.

İngiltere’de bulunan İmmensa Sağlık Kliniği’nde 8 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında yapılan koronavirüs testlerinde 43 bin kişinin sonuçları yanlış çıktı. Klinikte 400 bin test yapıldığı ve bu testlerin 43 bininin yanlış çıkmasından sonra testler askıya alındı.

UKHSA’nın Halk Sağlığı Direktörü Dr. Will Welfare, yaptığı açıklamasında “Son zamanlarda yüksek sayıda yanal akış (LFD) testinin pozitif sonuçlanmasından sonra PCR testlerinin negatif sonuçlandığını gördük” dedi.

Welfare, “Pozitif bir yanal akış testi alırsanız, koronavirüs olduğunuzu doğrulamak için bir PCR testi yaptırmanız önemlidir. Koronavirüs semptomlarınız varsa kendinizi izole edin ve bir PCR testi yapın” ifadelerini kullandı

KİŞİLER KENDİN İZOLE ETMELİ

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre test ve takip programına göre koronavirüs test sonucu pozitif çıkan kişilerle temas eden kişilerin test yaptırması ve test sonuçları pozitif olmaları durumunda kendilerini izole etmeleri gerektiği ifade edildi.

TEKNİK BİR SORUN YOK

Birleşik Krallık Sağlık Ajansı yaptığı açıklamasında yanlış sonuçların çoğunun güneybatı İngiltere bölgesinde olduğu ifade edildi. Aynı zamanda yapılan açıklamada PCR testlerinde teknik bir sorun olmadığı diğer laboratuarların normal çalıştığı belirtildi.