GenelGündemPolitika

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda son dakika konuşması yapıyor. Yeni anayasaya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Erdoğan çok önemli konulara değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından kesitler…

“Bu Meclis her darbe döneminin ardından milli iradeyi ayağa kaldırmıştır. Demokratik ve ekonomik kalkınma hamlelerine destek olmuştur. Maziden atiye kurduğumuz demokrasi ve kalkınma köprüsünün adeta kilit taşı olan Meclisimiz kurucu ve devrimci vasfıyla ufkumuzu aydınlatmaktadır. İnşallah bu Meclis Türkiye’nin milli iradenin temsilcileri eli ile yapılan ilk Anayasasını yapma şerefine nail olacaktır. İlk sivil anayasayı hazırlama teklifinde gerçekten samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

2023 SEÇİMLERİ

“Partilerin kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Diğer partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Uzlaşma sağlanmazsa 2023 seçimlerinde hep birlikte milletimizin terazisine çıkarız.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumu en üst noktaya çıkardık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle elde edilen avantajların ne kadar önemli olduğunu salgın döneminde gördük. Salgın döneminde sağlıktan sanayiye her alanda kendimizi pozitif yönde ayrıştırmayı başardık.”

YENİ ANAYASA KONUSU

“Milletimize her hal ve şart altında 2023 sonrası için büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda daha kolay ve hızlı ilerlememizi sağlayacak yeni bir yol taahhüt ediyoruz. Bu yol haritası istikametinde ülkemizi önce 2023’e sonra 2053’e taşıyacağız. TBMM’nin yeni yasama yılı açılış konuşmamda diğer pek çok hususla birlikte ekonomi ile de kapsamlı bir değerlendirme yapmıştım. Demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin ekonomimize etkisi IMF borcumuzdan kurtulmuş olmamızdır. Eski Türkiye’yi hatırlayanlar bu başarıyı çok iyi bilecekler. Baskıların, zulümlerin Türkiye’sinden bölgesinin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmesini unutamayız.”

“Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.’ diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Buradan soruyorum; acaba Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri CHP’nin kendi iradesi midir, Kılıçdaroğlu’nun kendi fikri midir? Eğer bu CHP’nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir.”