Bilim, TeknolojiDünyaTeknoloji

Milyonlarca bilgisayar kullanıcısını üzecek haber! Birçok bilgisayara Windows 11 yüklenemeyecek

Geçtiğimiz aylarda Windows 11‘in yeni sürümünü tanıtan Microsoft, 5 Ekim’de bu sürümü resmen piyasaya sürecek. Microsoft bu kapsamda Windows 11‘e ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Buna göre birçok bilgisayara yeni Windows yüklenemeyecek.

Microsoft tarafından desteklenen CPU, TPM 2.0 ve Secure Boot gibi sıkı tedbirleri içeren bu yeni sürümün milyonlarca cihazı boşa çıkarabileceği açıklandı. Cihazların yüzde 55’inin işlemcisinin yetersiz olacağı ve her beş cihazdan birinin TPM 2.0 gereksinimini karşılamadığı ortaya çıktı. PC Health Check uygulaması da birçok sistemi reddederek tartışmalara neden olmuştu. Bu uygulama, bilgisayarların Windows 11’e hazır olup olmadığını kontrol ediyor.

YENİ WINDOWS 11

Yeni sürümün güncellenmiş modern başlangıç menüsü sayesinde kullanıcılar tavsiye edilen dokümanları ve uygulamaları kolaylıkla bulabiliyorlar. Bunun yanında daha büyük ve gelişmiş bir Microsoft Store sunuluyor. Yeniden tasarlanan ve sadeleştirilen program sayesinde uygulamalara, bilgiye ve oyunlara erişim hızlanıyor.