EkonomiGenelGündem

Altın fiyatlarındaki düşüşe flaş yıl sonu tahmini geldi!

Altın fiyatlarındaki düşüş eğilimi yatırımcısını üzerken, uzmanlardan flaş bir yıl sonu altın fiyatları tahmini geldi! Ons altının 1752 dolara gerilemesi gram altında paralel bir düşüşe neden olurken, uzmanlar bu düşüşü yatırım yapmada bir fırsat olarak nitelendiriyorlar. Yıl sonunda gram altının 540 TL’de seyredeceği de uzmanların görüşleri arasında.

Gram altın fiyatları, ons altındaki düşüşe paralel olarak değer kaybetti.

Gram altın gün içinde en düşük 480 TL, en yüksek 486 TL seviyesini gördü. Saat 11.50 itibariyle 486 TL’den alıcı buluyor.

UZMAN’DAN ‘FIRSAT’ DEĞERLENDİRMESİ

Ons altın fiyatları için son dönemde 40 dolarlık bir sıkışmış bir bant aralığı olduğunu ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Büyük bir ihtimalle son bir dip seviyesi var 1770-1765 dolar seviyesi. Ama kabaca da sıkışmış bir dar bant aralığı söz konusu. 1750-1850 dolar bandı aralığı diyelim buna. Burada orta ve uzun vadede mutlaka bir kırılım olacaktır” ifadelerini kullandı ve gram altın fiyatları içinde şu değerlendirmelerde bulundu, “Zaman zaman ons, zaman zaman da dolar kurundan etkileniyor. Genel itibariyle de bu bant aralığının kırılamadığını gözlemliyoruz. 480 liranın altında 475 lira devamında 470 lira seviyesi. Tahminimce yılın son dip seviyeleri buralar. Dolar kuru için bir miktar geri çekilme öngörüyorum. Bu ihtimal gerçekleşirse, gram altın dolar kurundan olumsuz etkilenerek son bir kez 480 liranın altına sarkabilir.”

540 TL’Yİ GÖREBİLİRİZ

Memiş ayrıca yıl sonu için müjdeyi de verdi: “480 liranın altına sarkma olması durumunda elinde TL bulunduran ve gram altın için düşüş bekleyenlere altım fırsatı olacağını savunan uzman isim, “Yılsonu ile alakalı gram altın fiyatları için 520-540 TL aralığını görme ihtimalimiz yüksek. Ama kısa vadede önümüzdeki bir hafta boyunca 478-488 lira bant aralığını bence geçerliliğini koruyacak” açıklamasında bulundu.”