DünyaGenelGündemSağlık

ŞOK GELİŞME! Kovid bitmeden yeni salgın ortaya çıktı!

Dünya neredeyse 2 senedir koronavirüs ile amansız bir mücadele halinde. Orijinal virüsün ardından mutasyonlar da insan hayatını tehdit eder boyutta yayılmaya devam ediyor. Ancak Hindistan’da korkutan bir gelişme daha yaşandı. Henüz koronavirüs pandemisi bitmeden yeni bir salgın ortaya çıktı ve şu ana kadar 188 temaslı vaka tespit edildi.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Hindistan’ın Kerala eyaletinde 12 yaşındaki çocuk, yarasa kaynaklı Nipah virüsü yüzünden hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden çocuk ile temaslı 188 kişi tespit edildi, bu kişilerden 20’si ise ‘yüksek riskli’ olarak sınıflandırıldı. Bu 20 kişinin Kozhikode Tıp Fakültesi’ne gönderileceği belirtildi. Uzmanlar diğer temaslı kişilerin ise evlerinde kendilerini karantina altına almalarını söyledi.

Nipah, Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül olduğu için dünyanın en tehlikeli virüslerinden biri olarak kabul ediliyor.

NİPAH VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

İlk defa 1990’ların sonlarında Malezya’daki domuz çiftliklerinde görülen salgın ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kusma ve boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtiler ile kendini gösteriyor. Nipah virüsünün insanlar ya da hayvanlar için herhangi bir tedavisi ya da aşısı henüz mevcut değil.