Bilim, TeknolojiGenel

Birçok kullanıcı bunları bilmiyor! İşte WhatsApp’ın az bilinen özellikleri

Türkiye’de milyonlarca WhatsApp kullanıcısı var. Ancak birçok kullanıcı WhatsApp‘ın sunmuş olduğu bazı özellikleri bilmediği için hem gizlilik endişesi, hem de zaman sorunu yaşıyor. Üstelik kullanıcılar birtakım kolaylıklardan da habersiz kalıyorlar. Bu haberimizde WhatsApp‘ın bazı gizli özelliklerini derledik. İşte işinizi kolaylaştıracak az bilinen WhatsApp özellikleri…

Türkiye’de ve dünya çapında en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sunduğu bazı özelliklerle kullanıcıların işini kolaylaştırmaya yönelik adımlar atıyor.

Başkasının Rehberinde Kayıtlı Olup Olmadığınızı Anlayabilirsiniz

Bir kullanıcının rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı merak ediyorsanız bunu anlamak için çok basit bir hile var. Karşı tarafa bir mesaj iletip, okundu bilgisini kontrol ederek merak ettiğiniz kişinin rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Bunun içinse aşağıdaki basit adımları uygulamanız şart:

WhatsApp‘a girin.
Sohbetler‘i açın ve sağ üst köşede yer alan üç nokta ikonuna tıklayın.
Açılan menüde yer alan Yeni toplu mesaj yazısına basın.
Ekrana çıkan pencerede, rehberinizde kayıtlı iki kişiyi işaretleyin. Bunlardan biri herhangi bir kullanıcı olabilirken; diğeri mutlaka rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlamak istediğiniz kişi olmalı.
Kişileri seçtikten sonra sağ alt köşede yer alan tik işaretine tıklayıp onaylayın.
Toplu mesaj listesi için açılan pencereden bir mesaj gönderin.
Gönderdiğiniz mesajı seçip sağ üst köşede bulunan üç nokta işaretine tıklayın. Ardından ‘Bilgi’ sekmesine girin.
Mesaj Bilgisi ekranında bulunan Okuyan kısmında, rehberinde kayıtlı olduğunuz kullanıcı bulunurken; “şuna teslim edildi” kısmındaysa kayıtlı olmadığınız kişi görünecek.

‘Okundu’ Yapmadan Mesaj Okuma

Bildirim çubuğunda yeni bir mesajla karşılaştığınızda ancak mesajı gizlilik çerçevesi dahilinde okumak istediğinizde bunun bir yolu telefonun uçak modunu etkinleştirmek. Bu sayede gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir, hatta yanıt bile verebilirsiniz.

Telefonunuzda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gönderilmez, fakat uygulamadan çıkıp uçak modunu devre dışı bıraktığınızda WhatsApp’ta çevrimiçi görünmeden tüm bu işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sıradışı Yazı Stilleri

WhatsApp kullanıcılarına yıllardır farklı şekillerde yazı yazma özelliklerini de sunuyor. Severek kullanacağınız eğlenceli kodlar şu şekilde:

WhatsApp’ta kalın yazma: *yazı*

WhatsApp’ta italik yazma: _yazı_

WhatsApp’ta üstü çizili yazma: ~yazı~