EkonomiMevzuat

Bakanlık 81 ile yazı yolladı! Çalışanlara ek ödeme müjdesi verildi!

Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri için resmen duyurdu. Bakanlık bünyesince yapılan “Aile Hekimliği Tarama ve Takip Katsayısına İlişkin Yönerge” deki değişiklikle, kronik hastalıkların tarama ve takibindeki başarı oranına göre aile hekimlerine ek ödeme yapılacak. Detaylar haberimizde…

Yeni kararla aile hekimleri, aşı performansının yanında kronik hasta takibi için de teşvik ödemesi alacak. 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren “Aile Hekimliği Tarama ve Takip  Katsayısına İlişkin Yönerge”de diyabet, obezite, serviks kanseri, kolorektal  kanser, meme kanseri, kardiyovasküler risk değerlendirmesi, çok yönlü yaşlı  sağlığı değerlendirmesi gibi tarama ve takipler için asgari başarı yüzdesi belirlenmişti.

AŞI FAALİYETLERİ DE HIZ KAZANDI

Ayrıca Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü imzasıyla 81 il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, iş planlamalarının Kovid-19 aşı programı  kapsamında aksamaya meydan vermeyecek şekilde yapılması istendi. Yazıda, Kovid-19 salgınına karşı tüm sağlık kuruluşları ve sağlık  personeliyle başarılı çalışmaların yürütüldüğü, aşı oranlarında toplum  bağışıklığını sağlayacak hedeflere ulaşmak için yoğun gayret sarf edildiği vurgulandı. Özellikle toplumsal yaşamın normale dönmesi ve örgün eğitimin yeniden uygulanabilmesini teminen Kovid-19 aşılamasına ilişkin faaliyetlerin yoğunlaştırıldığı belirtilen yazıda, önümüzdeki günlerde bu konudaki  faaliyetlerin kesintisiz şekilde artarak devam edeceğine dikkat çekildi.