Dünya

İskoçya’da adalara 50 bin TL sterlin (600 bin TL) karşılığında yerleşecek kişi ya da aileler aranıyor!

İskoç hükümeti, nüfusun azalmasını engellemek adına yeni bir kampanya yaptığını duyurdu. Yapılan kampanya bünyesinde adalara taşınacak olan 100 kişi ya ailelere 50 bin sterlin (60 bin TL) ödeme yapılacak.

Adalardaki göç sebebiyle nüfusun her geçen gün azalması üzerine İskoç hükümeti harekete geçti. Hazırlanan teşvik planı kapsamında adaya yerleşecek olan 100 kişi ya da aileye 50 bin sterlin verileceği açıklandı. Bu program için 5 milyon sterlin bütçe ayrıldığı da ayrıca duyuruldu.

AMAÇ EV ALDIRMAK VE İŞ KURDURMAK

Adaya yerleşen kişilere verilecek olan 50 bin TL sterlinin çalışma çağındaki ya da ailelere verileceği açıklandı. Bu para ile kişilerin adada kalıcı bir yaşam sürmesi hedeflenirken, kişilerin hem iş kurması hem de ev alması sağlanıyor.

GÖÇÜN ENGELLENMESİ HEDEFLENİYOR

Aynı zamanda adada yaşayan ve kalacağını ifade eden kişilere teşvik verilebileceği duyuruldu. Hükümet, söz konusu olan girişim ile nüfusu 20 binin altında olan 93 tane adanın çoğunda gençlerin iş için büyükşehirlere doğru göç etmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Plan kapsamında başvuruların nasıl yapılacağı ve planın nasıl uygulanacağına dair görüşmeler 24 Ekim tarihine kadar devam edecek.