DünyaSağlık

Aşı olanlar için kritik maske açıklaması geldi!

Tüm dünyada pandemi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle son dönemlerde dünya genelinde de aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte maskeler ne zaman çıkacak? Sorusu gündemde gelmişti. Ancak konu ile ilgili ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından CDC çok kritik bir açıklamada bulundu.

CDC yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs aşısı olan kişilerin kapalı alanlarda da maske takması gerektiğinin altını çizdi.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya ve vaka sayılarını artırmaya devam ediyor. Salgına ilişkin pek çok ülke delta sorunu yaşmaya başlarken, ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından kapalı alanlarda 2. Doz aşısını olanlar için de maske uyarısı geldi.

NADİREN AŞI OLANLAR DA HASTALANABİLİYOR

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde, Delta varyantının geçmişteki Covid-19 virüslerine göre çok farklı hareket ettiğine dair yeni bilimsel araştırmalar gördüm. Bu virüs genellikle aşı olmayanları etkilese de çok nadiren aşı olanlar da hastalanabiliyor” dedi.

Açıklamanın devamında ise “Kamusal kapalı alanlarda maske takılmasını tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi daha bulaşıcı olan Delta varyantının hızla yayılması” ifadesini kullandı.