DünyaGündem

SON DAKİKA! DEVLET BAŞKANINA SUİKAST GİRİŞİMİ YAPILDI!

Bir son dakika haberine göre Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina’ya suikast girişimi yapıldı. Dış kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda başkanın sağ olduğu ortaya çıktı.

AFP’de yer alan son dakika gelişmesine göre, Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina’ya suikast girişiminde bulunuldu. Resmi açıklamada Rajoelina’nın suikast girişiminden kurtulduğunun altı çizildi.

Madagaskar Başsavcılığı, olay kapsamında birkaç ‘yabancı ve Madagaskarlı’ şüpheliyi tutukladığını açıkladı.

AFP’ye konuşan diplomatik kaynaklar, tutuklananlar arasında iki Fransız vatandaşının da bulunduğunu söyledi.

Yerel basında çıkan haberlerde ise, Madagaskar makamlarının Devlet Başkanı Andry Rajoelina’ya yönelik bir saldırı girişimini engellediği bilgisi yer aldı.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin ay başında suikaste kurban gitmesinin ardından Afrika’nın Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Madagaskar’da da başkan Andry Rajoeline’ya suikast planı hazırlandığı ortaya çıktı. Savcılık, suikast planının hayata geçirilmesinin önlendiğini ve çok sayıda yabancı ve Malgaş şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Diplomatik kaynakların aktardığına göre gözaltındakiler arasında 2 Fransız da var.

Haiti Devlet Başkanı Moise’nin suikastı ile ilgili olarak da Kolombiyalı askerler gözaltına alınmıştı ve bunlardan bazılarının ABD’de eğitim gördüğü ortaya çıkmıştı.