Öğretmen

Dershane Öğretmenleri KPSS Şartı Olmadan Sözleşmeli Olarak Atanabilecek

674 Sayılı KHK neticesinde dershanede çalışan öğretmenleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Dershanede çalışan öğretmenler, KPSS şartı olmadan, sözleşmeli olarak atanabilecekler.

Dershanelerde veya etüt merkezlerinde, 14 Mart 2014 tarihinden itibaren öğretmenlik yapan ve KHK’nın yayınlandığı tarih itibariyle herhangi bir kurumdan emeklilik, yaşlılık veya malüllük aylığı almayan, sigorta pirimi en az 6 yıl ödenmiş olan öğretmen adaylarına KPSS şartsız atanma şansı doğdu. 

Madde yürürlüğe girdikten sonra, sözlü sınav 6 ayda bir kez yapılacaktır. Yapılan sözlü sınavda başarılı olan öğretmenler boş sözleşmeli öğretmen kadrolarına atanabilecekler.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. REZALET BU BİR FİYASKO.BU KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL.

  2. Yazıklar olsun bu sisteme millet kendini parçalasın KPSS diye yada zamanında 5-6 yıl 1-2 kişi alınıp adam gibi kadro açılmadığı için dershanelerin verdiği ile geçinemeyip geçinebilmek için başka işler yaptığı için atanmasın adamlar ana baba desteği ile üç kuruşa dershanede çalıştı diye ata sanki dershaneler iş garantisi mi veriyordu ki biz sizi devlet memuru gibi çalıştıracaz mı dedilerdi devlet de garanti mi vermişti de bu neden yapılıyor? ücretli öğretmenleri de ata o zaman onlarda öğretmen devlet adamların SSK sını bile tam yatırmazken bunları düşünmek lazım kendi içimizde çelişiyoruz, yazık ki ne yazık.

  3. maşAllah bizim devletimize sadece öğretmenler için çalışıyor

  4. evet .rezalet aym nin çıkan yasayı iptal etmesiydi..odaa düzeldi..dersanecilerin hepsi emekçi ve kalifiye öğretmen

  5. AYM nin hatasini duzelyme adina bir magduriyet daha hukumetimizce giderilmiştir. Alah razi olsun tüm yetkililerden

  6. KPSS ye giren yüzbinlerce öğretmen adayı yıllardan beri atanmayı beklerken KPSS ye girmeden hiç alınteri dökmeden hiç emek sarfetmeden dersanede çalışan öğretmenlerin devlete atanması çok büyük haksızlıktır.Yazıklar Olsun.

  7. Sayın Cumhurbaşkannın geçmişteki bi sözünün yerine getirilmesi güzel herkes için hayırlı olsun

  8. Tam sekiz yıllık öğretmen olmama rağmen kurucuların sigortamı baştan yatırmamış olması ve 01.01.2014 itibariyle 6 yılını tamamlamış olma sartinın getirilmesi nedeniyle 19 gün eksiğinden dolayı bu haktan yararlanamiyorum o kadar üzgünüm ki kuruculara hakkımı helal etmediğimi belirtmek istiyorum bizlerin hayatını zaten hak etmediğimiz paralara çalıştırarak çalan günde en az 12 saat ders yazan yazları sigorta çıkışı yapip bize bir gün tatil yasatmayan bu kurumlarara gerçekten hakkımı helal etmiyorum hayatımızı bir kez daha çaldınız

  9. Nedeeen. Bizler gece gündüz çalışip kpss ye hazırlandık Bu mudur hak adalet dediginiz. Binlerce kişi yıllarca kpss ye çalışıyor. Dersanade bile sırf sınava çalışabilmek icin calismadilar.

  10. 19 yıllık devlette ucretli öğretmenim nolur devlet bizi de atasin. Nolur cok zor durumdayim. Aynı şartlar bizim içinde geçerli olsun. Lütfen

  11. Devlet neden önce kendisine emek vermiş, üç kuruşa yillarca onca gayret göstererek çalışmış öğretmenlerini kadroya almıyor, atamasını yapmıyor

  12. niye? sen fen edebıyatı bedavadan kazanıp parayla formasyon alıp atanırken kımse sana bısı demıyo dıplomanda ogretmen yazıyomu senın ? yazmıyo.. egıtım fakultesı mezunlarında yazıyomu ? yazıyor. nıye rezalet oluyo senınkısı rezalet degılmı ?

  13. Allah cumhurbaskanimizdan razı olsun umudumuzu kaybettiğimiz bir anda verdiği sözü tuttu gerisi Allaha kalmis şartları saglayan tüm Dersaneci arkadadlarimin yolu açık olsun kim ne derse desin kulak asmayin devletimizin bizler gibi isinde uzman eğitimcilere çok ihtiyacı var

  14. Sayın Cumhurbaşkanımız, ümitlerimizi yeniden yeserttiniz inşaAllah gerçeğe dönüşür.

  15. Arkadaşlar hakkımızda hayırlı olsjn herşeyden evvel. Bir dershaneci olarak herkesin bundan faydalanmısını isterim. Dershane koşullarını bilen ancak anlar bizlerin neler çektiğini. Ailemizin yüzünü göremediğimizi, yakınlarımızın bir vefaat haberini aldığımızda bile gidememeyi öğrettiler bize burda. Nolur biraz adaletli oldun..

  16. Ben 2004 yoğundan berk dersanelerde sürünüyorum ama sigortam hep 15 gün üzerinden yattı 10 yıllık dersane öğretmeniyim ben başvuramıyorum neden 6 yıl sigorta primini dolduramıyorum bu da haksızlık giriş çıkışlara baksınlar

  17. Çok kalifiye isen p121 ile atanacaksın! KPSS ile atanamıyorsan bilmiyorsun demektir! Biliyorsan KPSS yi neden yapamıyorsun kendine sor!