DünyaGündemSağlık

Rekor sayıda can kaybı yaşanıyor! Koronavirüse bağlı ölümlerde artış var!

Açıklanan son verilere göre Rusya’da koronavirüse bağlı günlük can kaybı bugün yeniden yükselişe geçerek 799 kişi arttı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise hayatını kaybedenlerin sayısındaki bu artışı aşılama hızına bağladı.

Koronavirüsle mücadele merkezine göre, Rusya’da dört gündür rekor sayıda can kaybı oldu.

Gün içinde can kaybı 799 kişi artarak 146 bin 868’e ulaştı.
Başkent Moskova’da ise 105 kişi hayatını kaybetti.

İyileşenlerin sayısı ise 21 bin 932 kişi artışla 5 milyon 300 bin 908’e ulaştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere vaka artışları ile ilgili yaptığı açıklamada yüksek can kaybı sayısını yeterince aşılama olmamasıyla ilişkilendirdi:

“Aşılamada gerçekten de istediğimiz kadar ilerleme kaydetmedik. Bu nedenle de elbette gözle görülür olumsuz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Can kaybı arttı, virüs daha agresif, bulaşıcı hale geldi. Maalesef tüm çabalara ve mevcut tedavi protokollerine rağmen virüs çok sayıda can alıyor” açıklaması yapan Peskov, ikinci dalgayı önemli kısıtlamalar ve karantina olmadan geçirmeyi başardıklarının da altını çizdi.

Dmitriy Peskov, Rus aşılarının küresel olarak tanınmadığını, yabancı aşıların onaylanması için de Batı’dan kendilerine doğru bir adım atılması gerektiğini açıkladı.

Delta Yayılıyor

Öte yandan Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova da  Temmuz ayı başından itibaren Rusya’da kaydedilen vakaların yaklaşık yüzde 68’inin delta varyantı olduğunu söyledi.