Dünya

Sonuçlar şoke etti! İşte gerçek vaka sayısı..

Tüm dünya 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve ölümcül etkiye sahip olan koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Yaklaşık 2 yıla yaklaşılan mücadele sonucunda dünyada her geçen gün binlerce kişi salgın sebebiyle hayatını kaybediyor. Konu ile ilgili şoke eden bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucuna göre gerçek vaka sayısı ortaya çıktı.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs bu süreç içerisinde ortalama 4 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Özellikle bu duruma son dönemlerde ortaya çıkan Delta mutasyonu eklendi. Buna bağlı olarak dünyada vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Pek çok ülke yaz başında düşen vakalar sebebi ile gevşettiği koronavirüs tedbirlerini yeniden getirmeye hazırlanıyor.

Tüm dünyanın ortak kabusu olan koronavirüse ilişkin bu güne kadar yüzlerce bilimsel çalışma yapıldı. Hala yapılmaya devam edilen araştırmanın sonuçları şoke etmeye yetiyor.

Konu ile ilgili Endonezya’nın başkenti olan Jakarta’da yapılan araştırmanın sonuçları şaşırttı. Gerçek vaka sayısının resmi rakama kıyasla 12 kat daha fazla olabileceği ortaya çıktı.

Bu çalışma 15-31 Mart tarihleri arasında şehir genelindeki 5 bin kişinin kanından alınan verilerle elde edildi. Sonuçlara göre nüfusun yüzde 44,5 antikora sahip olduğu ortaya çıktı.

Sonuçlara göre araştırma ile kentte yaşayan neredeyse her 2 kişiden 1’i koronavirüs geçirdi.

Bunun üzerine uzmanlar yaptıkları açıklamalarında çok kişinin asomptematik vakalar grubunda olduğunu vurguladı. Bir virüse yakalandığının farkında olmadığının altını çizen uzmanlar dünya genelinde vaka sayılarının bu sebeple açıklanan rakamların kat kat üzerinde olabileceğini ifade