Dünya

Araştırma sonuçları şoke etti! BioNTech aşısının etkinliği düştü!

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken İsrail’de aşıya ilişkin kötü bir haber geldi. İsrail’de delta mutasyonunun hızlı bir şekilde yayılması ile birlikte koronavirüs vakalarındaki artış devam ediyor. Aynı zamanda İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre BioNTech aşısının delta mutasyonuna karşı daha az etkili olduğu duyuruldu.

Konu ile ilgili açıklama İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık yaptığı yazılı açıklamasında son 24 saat içerisinde 501 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Bu vaka, İsrail’de 30 Mart tarihinden itibaren günlük en yüksek vaka olarak kaydedildi.

Yapılan açıklamanın devamında virüs tespit edilen hastalardan yüzde 42’sini koronavirüs aşısı olan kişiler oluşturuyor.

AŞININ ETKİNLİĞİ GERİLEDİ

Anı zamanda İsrail hükümeti yaptığı açıklamasında BioNTech aşısının hastalıkları önleme konusunda bir azalma görüldüğünü, fakat ciddi hastalıkları önleme konusunda başarılı olduğunu ifade etti. Araştırma sonuçlarına göre aşının etkinliği 6 Haziran tarihinden itibaren yüzde 64 oranında geriledi.

DELTAYA KARŞI DA ETKİNLİĞİ AZ

İsrail hükümet, BioNTech aşısının koruyuculuk oranının düştüğünü ancak buna delta varyantının etkili olduğunu ifade etti.

Vaka sayılarının artması sebebiyle bir süredir kalkan maske kuralları yeniden yürürlüğe alındı.