Bilim, TeknolojiTeknoloji

Binomo Türkiye nedir, trading platformu nasıl kullanılır?

Türkiye’de Binomo.com nedir? Trading platformu güvenilir midir? Her yerde trade yapabilmek için Binomo mobil uygulaması nereden indirilir? Ek gelir elde etmek için nasıl kullanılır, para yatırma ve çekme işlemleri nasıl yapılır? Bu ve bunun gibi Binomo trading platformu hakkındaki diğer bilgilerin hepsi bu kapsamlı incelemede.

Türkiye’deki traderlar için kullanılabilecek hangi trading platformları var sorusuna cevap aradığımızda, önümüze çıkan en çok şeylerden birisinin de Binomo olduğunu görüyoruz. Özellikle herkesin bir ek gelir elde etmeye çalıştığı bu son zamanlarda, herkes normal yaptıkları işlere ek olarak başka arayışlara girmiş bulunmakta. E tabii ki, ek gelir elde edebilme imkânına erişmenin bir yolu da trading yapmak, yani finansal varlıklarla kısa zamanlı (günlük, saatlik, dakikalık) işlemler yapmak olduğunu çoğumuz bilmekteyiz.

Doğal olarak trading işlemini de tek başımıza yapamamaktayız, aracı kurumları kullanmak zorundayız. Bu kurumların hangisini kullanacağız – en can alıcı soru da bu oluyor zaten. Türkiye’deki traderların karşısına çıkan alternatiflerden birisinin de Binomo olduğunu görüyoruz. Fakat konu Binomo olunca, iki tip yorumla karşılaşıyoruz: Bir taraf Binomo’da herhangi bir sorun yaşamadığını ve Binomo’yu uzun bir süredir kullandığını söylerken öbür taraf da Binomo’nun tamamıyla dolandırıcı bir kurum olduğunu ve yatırdıkları sermayelerini kaybettiklerini veya elde ettikleri kârları çekemediklerini söylüyor.

E peki hangi taraf haklı? Bu adamlar gerçekten dolandırıcı mı, yoksa kullanılabilir mi? Bu sorunun net bir cevabını internetten bulamadığımız için, sizin adınıza kendimiz denemeye karar verdik. Ulaştığımız sonucu görmek için, yazımızı sonuna kadar okuyun!

Binomo Nedir?

Binomo kendini bir trading platformu olarak tanıtmakta. Binomo kullanıcılarına finansal varlıkların fiyatlarındaki kısa süreli değişimler üzerinde işlem yapma imkânı sunmakta. Varlıkların fiyatlarında yaşanan bu değişiklikleri doğru analiz edildiği takdirde, kullanıcı kâr elde ediyor. 

Binomo Nasıl Kullanılır?

Binomo’da ne üzerine işlem yapıldığına yazının önceki kısımlarında değinmiştik. Kısa süreli fiyat hareketleri üzerinden işlem yapılmakta, yani atıyoruz bir hissenin fiyatının belirlediğimiz zaman diliminde şu anki durumundan yukarıda mı, aşağıda mı olacağına dair işlem açıyoruz. Bunlara da, yukarı ya da aşağı işlem deniliyor. Bir örnek vermek gerekirse, EUR/USD paritesi üzerinde işlem yaptığımızı varsayalım.

Yaptığımız teknik analize göre 15 dakika sonra Euro’nun değerinin şimdikinden daha yukarıda olduğunu düşünüyoruz ve yukarı işlem açıyoruz. İşlem zamanını da 15 dakika olarak seçiyoruz. 15 dakika bekledikten sonra, eğer öngörülerimiz doğru çıkarsa kendi belirlediğimiz yatırım tutarının belli bir oranı kadar kâr elde etmiş oluyoruz, çıkmazsa da yatırım tutarını kaybediyoruz. Tabii ki, herhangi bir işlem açabilmek için önce bir hesap oluşturmamız lazım. Bu adımlarda yaptığımız şeylere de kısaca değinelim.

Hesap Açmak ve Giriş Yapmak

Binomo’da hesap açma işlemi gayet kısa sürüyor, e-posta adresinizi giriyorsunuz ve kendinize bir şifre belirliyorsunuz. Sonrasında e-posta hesabınıza gelen mail ile e-posta doğrulaması yapıyorsunuz, Demo hesabınız açılmış oluyor. Binomo’da farklı hesap statüleri bulunuyor ve her hesabın sahip olduğu imkânlar farklı oluyor. Bazı hesaplar diğerlerinden daha avantajlı imkânlara sahip oluyor mesela. Bu hesap statüleri meselesine de kısaca değinelim.

Hesap Türleri

Binomo’da 4 farklı hesap türü bulunuyor. Bunların biri tahmin edebileceğiniz gibi demo hesabı, bu hesabı kullanarak sanal sermaye ile kaybetme korkusu olmadan dilediğiniz gibi işlem yapıyorsunuz, becerilerinizi geliştiriyorsunuz. 

Sonrasında da 3 farklı hesap türü var, bunlar da:

  • Standart
  • Gold
  • VIP

Binomo’ya yatırdığınız sermayeye göre hesabınızın statüsü de değişmekte. Statü değiştikçe de, Binomo’da sahip olduğunuz imkânlar değişiyor doğal olarak. Örnek vermek gerekirse, Standart hesaptaki işlem yapabileceğiniz varlık sayısı Gold hesaptakinden daha az. Bununla birlikte, Gold hesapta işlem yapabileceğiniz varlık sayısı da VIP hesaptan daha az oluyor. VIP hesap, Binomo’nun bütün etinden sütünden faydalanma imkânı sunuyor. Fakat bizim işimiz Binomo’yu bir denemek olduğu için, yatırmamız gereken minimum tutar olan 80 Türk lirasını yatırıyoruz ve işlem yapmaya başlıyoruz. Fakat nasıl yatırdık, buna da bir bakalım.

Para Yatırma

Bu işlem için birçok alternatif sunuluyor önümüze (banka kartları ve e-cüzdanlar). Biz bu işlemi yapmadan önce biraz araştırma yaptık, çünkü internetteki şikâyetlerin neredeyse hepsi ek elde edilen kârı geri alamamak üzerineydi. Yaptığımız araştırmalar sonucunda tavsiye edilen yöntemler arasında e-cüzdanların önde geldiğini gördük. Bu sebeple Papara’yı kullanarak yatırdık. Yatırma kısmında herhangi bir sıkıntı çıkmadı, 2 saate kadar hesabımızda 80 Türk Lirasını gördük. Ve bu asgari yatırım tutarını kullanarak işlem yapmaya başladık. Ek gelir aldıktan sonra Binomo’dan para çekme zamanı.

Para Çekme

Yine aynı şekilde, yatırırken kullandığımız gibi çekme işlemini de aynı yöntemle yapmak istedik. Fakat burada belirtilmesi gereken önemli bir konu var. Binomo kullanıcılarından bazen doğrulama isteyebiliyor, bizden de istendi. İstenilen belgeleri (kimlik fotokopisi, e-cüzdan ekran görüntüsü) support@binomo.com’a yolladık. Bizim için doğrulama işlemi 2 gün sürdü, ama daha uzun sürüyor diyenler de var. 

Doğrulama işleminden sonra, yatırdığımız gibi çekme emri verdik 200 TL’yi. Ve açıkçası biz de şaşırdık çünkü bu kadar çabuk olmasını beklemiyorduk ama 3 saat içinde getirilerimiz Papara’ya yatmıştı (bazı kullanıcılar için daha uzun sürebilir). Yani yaptığımız denemenin sonucu gayet olumlu oldu, hiçbir sorun yaşamadan yatırdık ve geri çektik. Yani sonuç olarak, biz gayet iyi bir tecrübe yaşadık. Binomo hakkında hala şüpheleriniz varsa, aşağıda başka kullanıcıların yorumlarını da sizinle paylaşmak isteriz.

Binomo Güvenilir mi?

Görmek istediğimiz şey, Binomo’nun güvenilirlik adına hangi önlemleri aldığı ve lisansı olup olmadığı konusu tabii ki. Bunun için Binomo’nun web sitesini inceliyoruz. Binomo’nun 2018’den beri, Finansal Komisyon’un A kategorisinde yani en iyi kategorisinde yer aldığını görüyoruz. Bu da ikinci iyi işaret. Finansal Komisyon ek olarak, Binomo ile kullanıcı arasında yaşanacak bir anlaşmazlık konusunda uyuşmazlık çözümleri sunacağını belirtiyor. Ek olarak Finansal Komisyon’un anlaşmazlıklar için yapılan her talep için 20.000 €’ya kadar bir tazminat fonu sunduğunu görmekteyiz. Yani, eğer Binomo ile bir sıkıntı yaşarsanız mevzunuzu Finansal Komisyon’a taşıyabiliyorsunuz ve Finansal Komisyon da sizi 20.000€’ya kadar koruyacağını taahhüt ediyor.

Son olarak da Binomo’nun yine Finansal Komisyon tarafından yapılan Verify My Trade (VMT) denetiminden de geçtiğini görüyoruz. Nedir bu Verify My Trade? VMT, Binomo gibi aracı kurumların kullanıcılarının emirlerini gerçekleştirirken ne kadar dürüst olup olmadığını ölçen bir denetim mekanizmasıdır. Tahmin edilebileceği üzere, aracı kuruluşlar kendi işlerine gelmediği için kullanıcılarının emirlerini gerçekleştirmede sıkıntı çıkarabilir, bu sıkıntıları da teknik problemler bahanesi altında gösterebilir. Yani kullanıcının emrini gerçekleştirmeyerek kullanıcının zarar etmesine sebep olabilir. Binomo’nun bu denetim kapsamında yapılan rastgele 5.000 işlemden başarıyla geçtiğini görüyoruz.

Bunların hepsi gayet iyi işaretler fakat tabii ki geliyoruz testimizin son kısmına: Kendimiz yatırıp sonra çekebilecek miyiz, bunu görmek istiyoruz. Bunu denerken de yapacağımız tüm adımları bilgi olarak sizinle paylaşacağız.

Kullanıcı Yorumları

Baha mustafa Kartal: “Bu binomo efsane bir sey 40 tl yatırdım ve bana geri donusu 102 tl oldu”.

Medas Çiftlik: “Ben 150 TL yatırdım, 10 dakikada 200 tl yaptım ve para çekme talebi gönderdim. CUMA GECE olmasına rağmen param gece 2 de hesabıma yattı. Siz nasıl çekemiyorsunuz anlamadım. YATIRDIĞIN VE KENDINE AIT OLAN HESAP ILE PARA YATIR VE CEKME TALEBİ GÖNDER. Beceremiyorsunuz ve milleti de tereddüte düşürüyorsunuz”.

Priya Mantri: “Merhaba, Binomo benim için iyi bir platform. Ben Hindistan’lıyım ve burada yeni giriş yaptı. Başlamak insanlara tavsiye ediyorum”.

Sonuç

Sonuç olarak, biz Binomo’dan gayet memnun kaldık ve internetteki şikâyetler gibi Binomo’nun bir dolandırıcı olduğunu düşünmüyoruz. İnternetteki yorumların bizce birkaç sebebi var. Öncelikle, Binomo’yu kullanan bazı kişilerin Binomo’yu kolay yoldan para kazanma amacı olarak gördüğünü gözlemledik. Burada önemli bir nokta atlanmakta, Binomo bir trading platformudur.

Ve trading işi riskli bir iştir, teknik analiz bilmiyorsanız ve grafik okuma konusunda tecrübeli değilseniz sermayenizi kaybedebilirsiniz. Fakat bu risklerin farkındaysanız ve güvenilir bir platform arıyorsunuz, Binomo’yu çekinmeden tavsiye etmekteyiz.

(Advertorial Haber)