Ekonomi

Makale Yazarak Evden Para Kazanmak Gerçekten Mümkün Mü?

 Öncelikle yaklaşık 5 yıldır bu işi yapan biri olarak gerçekten makale yazarak para kazanmak diye bir iş olduğunu sizlere kesin olarak söyleyebilirim. Ancak evden çalışarak para kazanmak isteyen herkesin bu işi yapamayacağını bilmesi gerekir. Makale yazarak evden para kazanmak isteyen kişilerin ilk olarak kesinlikle 10 parmak klavye kullanması gerekir. Aksi durumda yazı yazmanız çok uzun süreceği için kazanacağınız para size son derece az gelecektir. 

Ülkemizde kullanılan Q klavyeleri ne kadar hızlı kullanırsanız kullanın en yavaş F klayve kullanan yani 10 parmak yazı yazan kişiden daha hızlı yazmanız mümkün değildir. Açılan 10 parmak klavye kursları ile bu yönünüzü geliştirmeniz mümkündür. Yine makale yazmak isteyen kişilerin noktalama işaretleri ve imla kurallarına hakim olması, akıcı bir şekilde dil kullanması ve geniş bir kelime dağarcığına sahip olması gerekir. Bunlar ise zamanla yazı yazarak kendinizi geliştirebileceğiniz yönlerinizdir. 

Tüm bu şartları taşıyorsanız ve yazı yazarak para kazanma konusunda kararlı iseniz bu durumda tek yapmanız gereken makale alan kişiler ve site sahipleri ile irtibata geçmektir. Bunun için ise Web Master forum siteleri ortak buluşma noktalarıdır. Yazı yazarak para kazandıran siteler ise kendinizi geliştirme yolunda işi öğrenebileceğiniz en iyi yerlerdir. Yazı yazarak para kazanmak istiyorum diyorsanız ilk olarak aşağıda yer alan adımları izlemeniz gerekir. Bunlar:

Kendinize bir mail adresi açın. Bu adres anlamsız ve yabancı diller içeren isimler olmasın. Mümkünse işverenlerde ciddiyet yaratacak şekilde isim ve soyisminizden oluşması en uygunu olacaktır. 

Çoğu işveren makale konusunda skype üzerinden iletişim kurmayı tercih eder. Bu nedenle mail adresiniz ile kendinize bir skype hesabı oluşturun. 

Web Master forum sitelerine üye olun ve verilen makale ilanları üzerinden başvurularda bulunun. 

Forum sitelerinde çoğu zaman deneyimli kişiler arandığı için dilerseniz ilk olarak makale siteleri üzerinden iş bulmaya çalışın. Bu sitelerde sadece özgünlük önemlidir ve bu sitelere yazı yazdıkça hem hızlanır hem de deneyim elde edersiniz. 

Makale yazarak kazanabileceğiniz para tutarı bu işe ne kadar zaman ayırdığınıza bağlıdır. Şu anda makale fiyatları değişkenlik göstermekle beraber yeni başlayan kişilere 100 kelimelik makale ücreti olarak 1 lira ödenir. Yani zaman ayırarak çok fazla yazı yazan kişilerin aylık 2 bin liraya kadar para kazanmaları mümkündür.

Yorum bölümünden sorularınızı bana iletebilirsiniz…

 

2 Yorum

  1. Ben makele yazarım üniversite'ye hazırlanıyorum . Boş vaktim oldukça var Q klavye kullanıyorum hızıma güveniyorum. İrtibata geçebilirsiniz
    Hotmail Adresim : Fearkissxp@windowslive.com

  2. merhaba. iyi derecede 10 parmak f klavyem var. Sizden rica etsem makale yazarlığı için güvenilir site adresleri verebilir misiniz. Ilk kez bu işe başvuracağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler