Ekpss

EKPSS'de 301 Kadro Boş Kaldı, Adaylar Tepkili

2016/1 EKPSS – KURA TERCİHLERİNDE 301 KADRO BOŞ KALDI !

Engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarının yapılabilmesi için tek şart olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait 2016 yılının ilk atamalarına ait sonuçlar bugün itibari ile açıklandı.

ÖSYM’nin 2016/1 EKPSS yerleştirme sonuçlarına ait açıkladığı sayısal verilerin dikkate alınması sonucunda boş kalan kontenjan sayısı ise dikkat çekti. 48 orta öğretim, 107 ön lisans ve 146 lisans kadrosuna tercih dahi yapılmadığı dikkate alındığından engelli memur adayları artık Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına ait kadroların tahsis edilmesinde kadroya göre engellinin değil, engelliye göre kadronun tahsis edilmesi gerektiğini düşünmekteler.

Tercihte bulunulmayan kadroların ünvanlarının incelenmesinde Sağlık Teknisyeni,Sağlık Teknikeri Sağlık Memuru Hemşire, Şehir Plancısı, Mimar, Kuran Kursu Öğreticisi, Müezzin – Kayyım, Programcı, Avukat, Ebe ve Psikolog gibi ünvanların yer aldığı, bu ünvanlarda da yeteri kadar engelli memur adayının bulunmadığı gözükmektedir.

Adaylar yetkililere, sınav öncesi başvuru aşamasında hangi engelli memur adayının hangi bölümden mezun olduğunun diplomaları aracılığı ile belli olduğunu, mevcut olmayan engelli branşına ait kadroların açılarak neden yüksek kadro veriliyormuş algısının yaratıldığı, kadroya göre engellinin değil engelliye göre kadronun açılması gerektiğini ifade etmektedirler.

Konunun ayrıca 07 Şubat 2014 tarih ve 28906 sayılı Yönetmelikteliğin 3. Bölümünde yer alan Kadroların Tahsisi bölümündeki 10 maddesinde 3. bendinde de “Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir.” şeklimde ifade edildiğini belirten engelli memur adayları, Devlet Personel Başkanlığı başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığına bundan sonra yapılacak olan engelli atamalarının bu hususa dikkat edilerek yapılmasını, boş yere kadroların açılmamasını, var olan engelliye göre kadro açılmasını, bir başka ifade ile olmayan engelli branşına kadro açılmamasının anlamsız olduğunu söylemektedirler.

Engelli memur adaylarının taleplerinin ve Resmi Gazetede yer alan hususun değerlendirilmesinde, EKPSS öncesinde adayların mezun olduğu branşlarının belirlendiği, kadroların ise buna göre açılması gerektiği, uygun kadro yok ise var olarak münhal kadrolarda değişiklik yapılması gerektiği düşünülmektedir. Bu sayede hem daha çok engellinin istihdamı söz konusu olmakla birlikte açık kalan kadro sayısı da en aza indirileceği düşünülmektedir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Ortaöğretim menzunuyum2014 kpss puanım 55 nereye baş vura bilirim yardımcı olurmusunuz

  2. Lisans mezunu yerine imam hatip lisesi mezunu Kur'an Kursu Öğreticisi alsalardı daha iyi olurdu. İmam Hatip Lisesi mezunu ve Hafızım, 77 puanım var.