Politika

CHP’de istifa depremi! 320 kişi birden istifa etti!

Gelen bir son dakika haberine göre Bolu ve İzmir’den sonra Sakarya’da da CHP istifa depremi yaşadı. Sakarya’da tam 320 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi istifa etti. Konuyla ilgili açıklama yapan eski CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, yaptığı açıklamasında, “İktidar olmak istemeyen bir yönetimin parti içindeki kör döğüşüne ortak olmak, bununla zaman kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Yaklaşık 320 kişinin CHP’den istifa ettiği öğrenildi. Diğer illerde istifa edenler gibi Sakarya’da da istida edenlerin, Muharrem İnce’nin partileşme kararı aldığı Memleket Hareketine katılacağı belirtildi.

Kurtuluş, açıklamasında bu süreç içerisinde diğer arkadaşlarıyla birlikte ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“BİZLER NEDEN SIFIRDAN BAŞLAMAYI GÖZE ALIYORUZ?”

Fatma Kurtuluş, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Söylemek istediğim, insanların düşünmesini istediğim şudur; bana 19 yıllık bir aktif siyaset geçmişini, emeği, yaşanmışlığı kenarı koyarak sıfırdan başlamayı göze aldıran nedir? Bizler neden sıfırdan başlamayı göze alıyoruz? İstifa eden yüzlerce insana bunu düşündüren, yaptıran nedir? İnsanlar en azından bir kere kendine bunu sormalı. Bizler diyoruz ki; iktidar olmak istemeyen bir yönetimin parti içindeki kör dövüşüne ortak olmak bununla zaman kaybetmek istemiyoruz. Biz şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyoruz. Bir gün CHP Genel Sekreteri Recep Peker bir parti evrakına ‘partim’ sözünü yazan Atatürk’e neden CHP yazmadığını sorar. Bence aldığı cevap günümüze ışık tutacaktır. Atatürk’ün cevabı ‘Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını’ olmuştur. İşte tam da bu noktada olduğumuzu hissediyoruz, görüyoruz”

“HEPİMİZ NEFERİZ BURADA”

Muharrem İnce’nin partileşme için aldığı karar sonrasında her zaman destek vereceklerini belirten Kurtuluş, “Kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Memleket Hareketi ilk başladığında biz bu desteğimizi doğru bir şekilde olduğunu ifade etmiştik. Şimdi önce genel merkezde ufak tefek çalışmaların sonuna gelindi, partileşme sürecinin amblem vesaire bina tutuldu. Ondan sonraki sürece de bakacağız. Arkadaşlarımız da burada elimizden ne gelirse yapacağız. Hepimiz neferiz burada” ifadesini kullandı.