Emniyet Personeli

EGM 27. Dönem POMEM 8 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlandı

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 puan ön lisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 65 puan alan adaylar arasından 8 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi. Bu alımlar lisans mezunu 5 bin 400 erkek, 960 kadın ile ön lisans mezunu 1360 erkek ile 240 kadın polis alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK? 

Emniyet Genel Müdürlüğü 27. Dönem POMEM 8 bin polis alımı için adaylar başvurularını 8 Aralık ile 21 Aralık tarihleri arasında yapacaklardır. Başvvurular http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapmak sureti ile gerçekleştirilecektir. 

BAŞVURU ŞARTLARI 

Bunun yanı sıra başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda adayların T. C. vatandaşı olması, ön lisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor. Ayrıca adayların yukarıda belirtilen KPSS puanlarına haiz olmaları gerekmektedir.  Ayrıca “Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)” gerekmektedir. 

Bununla birlikte yaş şartı ve sağlık şartlarının detaylarına aşağıdaki başvuru kılavuzundan ulaşabileceklerdir.

HARİCİ TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden öğreneceklerdir. Bunun yanı sıra adaylara posta yolu ile tebligat yapılmayacaktır. Adayların sınav tarihleri ise kesinleştiğinde ve internet üzerinden ilan edildikten sonra değişiklik yapılmayacak. 

Başvurular başladığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Başvuru kılavuzu için TIKLAYIN.