Mevzuat

Vergi ve cezalara yapılandırma Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yapılandırılacak borçlar

Resmi Gazete’nin 17 Kasım 2020 tarihli sayısında vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme yayımlandı. Bu düzenleme kapsamında borçların 18 taksitle ödenmesinin önü açıldı.

KYK BORÇLARINA DA YAPILANDIRMA 

Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katmadeğer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak. Bununla birlikte KYK kredi borçları yani öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları ile TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları da bu düzenleme kapsamında yapılandırılacak.

YIL SONUNA KADAR BAŞVURU

Ayrıca Resmi Gazete’de yayımlanan bu düzenleme ile çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırma kapsamında olacağı gibi bu düzenleme ile 500 milyar liralık kamu alacağı yapılandırılacak. 31 Ağustos 2020 sonrası borçlar ise bu düzenlemenin dışında olacak. Yapılandırma yapılması için başvurular yıl sonuna kadar devam edecek. 

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve gümrüklere yapılacak ödemeler 2021 Ocak ayında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak ödemeler de şubat ayında başlayacak.

Cumhurbaşkanı kararıyla, işveren prim desteği, prim teşviki, gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteğinin süresi 31 Aralık 2023’e, kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 30 Haziran 2021’e kadar uzatılabilecek. Ayrıca bu kanun ile 1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 döneminde işten çıkarılanlar ile kayıt dışı çalışanları, iş yerlerinde fiilen yeniden çalıştıran ve buna ek ilave istihdam sağlayan işverene nakdi ücret desteği verilecek.

Yayımlanan düzenleme için TIKLAYIN.