Eğitim

ODTÜ Dünyanın En Seçkin Üniversiteleri Arasında

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. QS sıralamasına  toplam 12 bilim alanında giren ODTÜ dünyanın “seçkin” üniversiteleri arasına girerek Türkiye’yi en fazla alanda temsil eden üniversite oldu.

İngiltere’de bulunan Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşu, dünyanın en iyi üniversilerini bilim alanlarındaki başarılarına göre sıraladı. 2016 sonuçlarına göre dünyada önde gelen 4 bin 226 üniversitenin değerlendirildiği ve bu üniversitelerde bulunan 42 ayrı bilim alanındaki performansları ve başarıları ölçerek en iyi 965 üniversiteyi belirledi. En seçkin üniversiteler sıralamasında ODTÜ 12 ayrı bilim dalında Türkiye’yi temsil ediyor. Geçtiğimiz sene yapılan aynı araştırma’da 10 alanda listeye girmeyi başaran Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bu sene alan sayısında artış gösteren tek Türk üniversitesi oldu.

ODTÜ Mineral ve Maden Mühendisliği alanında, “Dünyanın En Başarılı 100 Üniversitesi” listesine giren iki Türk üniversitesinden biri oldu. Bunun yanı sıra, ODTÜ 4 alanda (İstatistik-Yöneylem Araştırması, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği, Makina-Havacılık-Üretim Mühendisliği) ilk 150, 4 alanda (Politika ve Uluslararası Çalışmalar, Eğitim, Yer ve Deniz Bilimleri, Kimya Mühendisliği) ilk 200, 2 alanda (Fizik ve Astronomi, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri) ilk 300 ve 1 alanda (Matematik) ilk 350 üniversite arasında yer aldı.

Sıralamada İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 1 alanda ilk 100’e girdi (Mineral ve Maden Mühendisliği), 1 alanda ilk 150 (yer ve deniz bilimleri), 4 alanda ilk 200 ( Elektronik-Elektronik Mühendisliği, Makina-havacılık üretim mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği ) , 
Bilkent Üniversitesi “Politika ve Uluslararası Çalışmalar” alanında ilk 150’e girerken , Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında ilk 200’e girdi. Boğaziçi Üniversitesi “Elektrik-Elektronik Mühendisliği” alanında ilk 250’e girdi.

İlgili sıralamayı :http://www.topuniversities.com/subject-rankings adresinden kontrol edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net