Genel

YDS Adayları İçin Yaz Saati Hatırlatması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bilgilendirmeye göre , 27 Mart 2016 tarihinde saat 09:30’da yapılacak ve 2,5 saat sürecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı heyecanını yaşayacak olan adaylar için yaz saati hatırlatması yaptı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruda Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 2016-YDS heyecanını yaşayacak olan adaylara yaz saati uygulaması hatırlatıldı ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS) için geri sayım artık başladı. Sınav heyecanı yaşayanlar için yaz saati uygulaması konusunda bilgilendirme ÖSYM tarafından yapıldı.
2016 YDS yarın saat 09:30 ‘da almanca, arapça, bulgarca, çince, danimarkaca, ermenice, farsca, fransızca, gürcüce, hollandaca , ingilizce, ispanyolca, italyanca, japonca, korece, macarca, rusça, romanece, ukraynaca , yunanca  dilleri için yapılacak. Sınavın 2,5 saat süreceği bildirildi. Sınava girecek adaylara şimdiden başarılar dileriz.

Yaz saati uygulaması dünyanın bir çok ülkesiyle birlikte ülkemizde de tasarruf ve iş verimliliğini arttırma maksadıyla her sene gerçekleşiyor. Kış saati uygulaması ülkemizdeki genel seçim nedeniyle diğer dünya ülkelerinden daha geç uygulamaya konulmuştu. 1 Kasım 2016 ‘da olan seçimler nedeniyle kış saati uygulaması 8 Kasım 2016 tarihine ertelenmişti. Yaz saati uygulamasına bu gece saat 03:00’dan itibaren geçilecek ve saatler 1 saat ileri alınacak. Cep telefonu , bilgisayar gibi elektronik cihazlar bu uygulama kendi hafızalarında tanımlı olduğu için otomatik olarak saatleri 1 saat ileri alıyor. 2016 YDS heyecanı yaşayacak adaylar saatlerinizi ayarlamayı unutmayın.

Kamupersoneli.net