Emniyet Personeli

Polis Alımı Bekleyenleri Sevindiren Haber ! EGM 2 Bin 500 Polis Alımı Yapacak

İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde kadın polis alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu kadın polis alımı yapılacağını ifade etti. Bakan Soylu konu hakkındaki açıklamalarında Türkiye’de kadın polis memuru sayısının Avrupa’dan ortalamaya göre daha az olduğunu ifade ederek 2 bin 500 kadın polis alımı yapılabileceğini vurguladı. 

Polis Alımı Bekleyenleri Sevindiren Haber ! EGM 2 Bin 500 Polis Alımı Yapacak

KADIN POLİS ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu konu hakkında yaptığı açıklamalarında tahsis edilecek olan kadrolara göre bu sayının belirleneceğini belirterek POMEM, PMYO alımlarında açıklanacak olan kontenjanda kadın polisler için de yer verilecek. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Şöyle, bizim kadın polis sayımız avrupa ortalamasına göre düşük. Biz 3 bin aldık. 2 bin 3 bin kadın polis.

Yüzde 20 ‘lik bir kadın polis kontenjanı var. Bu içerideki kadın polis sayısını yükseltti. Biz şimdi onu 2 bin 2500 polis daha alıp bir noktaya getirmek istiyoruz.

Polis Alımı Bekleyenleri Sevindiren Haber ! EGM 2 Bin 500 Polis Alımı Yapacak

ARANAN ŞARTLAR 

Peki polis alımı için adaylarda aranan şartlar neler? İşte detaylar:

Adayların 2018 ya da 2019 KPSS sınavlarına girmiş olmaları ve P3 puan türünden 60 ve p93 puan türünden 65 puana sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların önlisans ya da Lisans mezunu olmaları gerekirken kadınlar için 162 santim, erkekler için ise 167 santimden kısa boylu olmayacak. Ayrıca 18 ve 27 dahil olmak üzere vücut ve Beden kitle endeksinin belirtilen standartlarda olması gerekiyor.

Polis Alımı Bekleyenleri Sevindiren Haber ! EGM 2 Bin 500 Polis Alımı Yapacak

Adayların siyah taşımaya engel bir hukuki ya da sağlık engel olmaması, Emniyet Genel Müdürlüğünün polis alım yönetmeliğindeki sağlık şartlarını taşımaları gerekiyor. Konu ile ilgili olarak TCK 53 maddede belirtilen suçlardan adayın kendisinin ya da evli eşinin bir yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmaları gerekirken güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması, kamu haklarından mahrum olmamaları gerekiyor.

Bununla birlikte erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, alkol ya da uyuşturucu madde nedeniyle tedavi edilmiş olmamak ya da hala tedavi altında olmamaları gerekiyor.