Gündem

Belçika'da Hava Limanı ve Metro'da Terör Paniği 18 Ölü

Avrupa güne bomba sesleri ile uyandı. Avrupa Birliği Kurumları yakınında bulunan 3 metro istasyonu ve Belçika’nın başkenti Brüksel’deki hava limanında patlamalar meydana geldi. İlk belirlemelere göre 18 ölü ve 30’dan fazla yaralı bulunuyor.

THY Seferleri İptal Etti

Saldırılar sonrasında 11:05 itibariyle Türk hava yolları Brüksel havalimanına yapacağı iki tarifeli seferi iptal etti. Ayrıca Brüksel havalimanında bir kaç dakika önce 11:03 patlayıcı yüklü 3 kemerin bulunduğu öğrenildi. İSVEÇ başbakanı az önce yaptığı açıklamada saldırılarınj “Demokratik avrupaya karşı yapılan bir saldırı” olarak açıkladı.

3 Patlama Daha

Patlama haberleri duyulur duyulmaz daha önce hedef haline gelen Paris havalimanında güvenlik önlemleri en üst düzeye çekildi. Saat 10:47’de açıklamalara göre havalimanındaki saldırının intihar saldırısı olduğu kesinleşti. yaklaşık yarım saat kadar önce (10:30) ‘da tüm metro seferleri durduruldu. Brüksel metro istasyonunda 3 patlama daha meydana geldiği haberleri geliyor.

AB Kurumları Çalışanlarına Evden Çıkma Yasağı

AB kurumlarının yakınında meydana gelen patlamalar sonrası kurum çalışanlarına evden çıkma yasağı geldi. Hastane yetkililerinden alınan haberlere göre 30’dan fazla yaralı bulunuyor. İlk açıklamada 10 olarak açıklanan ölü sayısının 18’e yükseldiği belirtildi.

Brüksel’de meydana gelen terörist saldırılar ve  gelişmelerden , çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilirsiniz. Resmi gazete, personel alım ilanları, kamu ve gündem haberleri pek yakında…

Kamupersoneli.net