Gündem

Taksim Canisinin Cenazesini Köylüleri Kabul Etmedi

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’un  merkezi konumundaki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısını düzenleyen IŞİD teröristi Mehmet Öztürk, memleketi Gaziantep’e dün akşam itibariyle gönderilmişti. Sabah saatlerinde taksim canisinin cenazsinin ailesi tarafından teslim aldığı haberini sizlere iletmiştik.

Cenaze Namazı Morgda Kılındı

Taksimde meydana gelen terör saldırısını düzenleyen Mehmet Öztürk’ün ailesi cenazeyi Adli Tıp Merkezi’nden aldıktan sonra karayoluyla köylerine götürmüşlerdi. Cenazeyi köy mezarlığına defnetmek isteyen aileye köylüleri katılmadı. Cenaze namazına babası ve amcası katıldı. Cenaze namazını sadece amcası ve babasının morgda kıldığı öğrenildi. 

Oğlunu Defnederken Birkaç Kürek Toprak Atıp Uzaklaştı

Akşam saatlerinde İstanbul’dan alınıp Gaziantep’e götürülen teröristin cenazesi Yeşilkent mezarlığı morguna getirildi. İnşaat işçisi bir babanın oğlu olan IŞİD teröristinin köy mezarlığına defnedilmesine köylüler karşı çıktı.  Şehitkamil’e bağlı incesu mahallesinde cenazenin defnedilmesine karşı çıkan köylüler yüzünden baba oğlunun cenezaesini Yeşilkent mezarlığı’na defnetmek için yetkililerden izin talep etti. Canlı bomba olan oğlunun defnedilmesi esnasında uzaktan izleyen baba mezara yaklaşarak birkaç kürek toprak atıp mezardan uzaklaştı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul’da da sorgulanan aile oğullarının küçük yaşlarda trafik kazası geçirdiğini ve bu yüzden akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmişti. Polis kontrolünde Adli Tıp Merkezi’ndeki cenazeyi teslim aldıktan sonra karayoluyla köylerine defnetmek üzere yola çıkmışlardı.

Kamupersoneli.net