Gündem

Diyarbakır'da Nevruz Kutlamaları Başladı

Diyarbakır Nevruz Bayramı kutlamaları her sene olduğu gibi bu sene merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Nevruz Parkı’nda bu gün saat 10:00’dan itibaren başladı.

2016 nevruz kutlamaları “Direnerek kazanacağız, Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan” gibi sloganlarla kutlanmaya başladı. Nevruz bayramı kutlamalarına katılmak için vatandaşlar erken saatlerde kutlama alanına geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü şehirde ve Nevruz Parkının girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kutlamaları katılan Halkların Demokratik Partisi Lideri Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmalar yaptı. Sırrı Süreyya Önder konuşmasında geçen aylarda Diyarbakır’da hayatını kaybeden Tahir Elçi’den bahsetti  “Amed’in yiğit evladı Tahir Elçi nezdinde hepsine söz veriyoruz: Bu Barışı getireceğiz. Ölenler genç yaşında toprağa girenleri boşuna girmediler. Onların onuruna borcumuzdur bu topraklara barışı, özgür eşit bir yaşamı getirmek” dedi.

Konuşmaları sırasında Kürtlerin evine giremediğini Türk’lerin evden çıkamadığını dile getiren Sırrı Süreyye Önder kamu düzeninin sağlanamadığını belirtti. Rabia işaretini eleştiren Önder “bizde yapalım düzen sağlansın” dedi.

Tören alanına bir çok bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin getirildiği görüldü. Kutlama alanına abdullah öcalan’ın fotoğrafları ve posterleri alınmadı. 3 Ton odundan nevruz ateşi kutlama alanında yakıldı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak Nevruz Kutlamalarında ilk konuşmayı yapan kişi oldu. Kışanak konuşması sırasında “Umudumuz özgürlükte, özgür bir gelecekte. Bize umutsuzluk yakışmaz” dedi.

Kutlamaların 16:00 sona ereceği bildirildi. Kutlamaları çeşitli sanatçılar, hdp milletvekilleri de katıldı.

 Kamupersoneli.net