Öğretmen

1200 Öğretmen için Sosyal Medya Soruşturması

 Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı İrfan Okur, Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın bünyesinde kurulan bir izleme biriminin, memurların 3 sene içerisinde sosyal medyada yaptığı paylaşımların mercek altına aldığını iddia etti. Bu çerçevede kendisiyle birlikte iki öğretmenin ifadesinin alındığını dile getiren Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı İrfan Okur, 200 MEB Çalışanının da ifadesinin alınacağını dile getirdi.

2 Öğretmenin Daha İfadesi Alındı


MEB Personelinin 2013 ile 2016 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımlarını incelemek üzere İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerden bir birim kurulduğu öğrenildi. İzleme birimi, 1200 MEB Personelinden oluşan bir isim listesi hazırladı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sundu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘in oluru doğrultusunda müfettişler Gaziantep’e giderek, 23 Haziran 2016 tarihinde Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı İrfan Okur ve iki öğretmenin ifadesini aldı.


CD Emniyet Tarafından Hazırlandı İddiası


Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı İrfan Okur, kendisine emniyet tarafından hazırlandığını dile getirdiği bir cd’den sorular sorulduğunu belirtti. 2013 yılı ile 2016 yılları arasında sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı 40 paylaşımın gösterildiğini dile getiren Okur, paylaşımlarından ötürü kamu görevlilerine “devlet büyüklerine hakaret” ve “yasadışı örgüt propagandası” suçlamalarının yöneltildiğini belirtti. Okur , kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. cok mantıklı… adabı muaşeret egitimi alıpta göeve başlama zorunluluğu getirilmeli
    insanca eleştrisini apsın herkes. kimse tek görüşte kalmak zorunda degil…