Öğretmen

Binlerce kişi atama beklerken bomba iddia ortaya atıldı: Suriyeliler Adana'da öğretmen olarak atandı!

Türkiye’de yüz binlerce öğretmen adayı her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama yapılmasını bekliyor.

Atama yapılmasının ardından çeşitli sınavlardan geçen öğretmen adayları aldıkları eğitimlerin sonucunda öğretmen olmaya hak kazanıyor.

ADANA’DA SURİYELİLER HAKKINDA BOMBA İDDİA

Oysaki Adana’da Suriyeli sğınmacıların öğretmen olarak görevlendirildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Ortaya atılan iddialar sonrasında İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması için yazılı soru önergesi hazırladı.

Koncuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, “Öğretmen ya da memur, sözleşmeli çalışanların da bir ailesi olduğunu AKP ne zaman göreceksiniz? Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Ailenin ne kadar ve önemli bir kurum olduğunu bilmiyor musunuz? Tabi ki biliyorsunuz, anlaşılan, tek problem vicdan yoksunluğu!” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ EĞİTİCİLER DEVLET OKULLARINDA GÖREVLENDİRİLDİ Mİ?

Koncuk yazılı soru önergesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 03.10.2016 tarihinde “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi” projesi başlatılmış ve bu kapsamda Geçici Eğitim Merkezleri oluşturularak buralarda Suriyeli eğiticiler görevIendirilmişti. Geçici eğitim merkezlerinin yaz döneminde kapatılmasıyla birlikte bu merkezlerde görev yapan Suriyeli eğiticiler bir süredir boşta bekletilmekteydi. 700 bin ataması yapılamayan öğretmenimiz bulunurken Kasım ayının son haftası itibariyle Suriyeli eğiticilerin devlet okullarında “sözleşmeli” olarak görevlendirilmeye başlandığı kamuoyunda yer almıştır. Bu durumda “Adana’da 830 Suriyeli Eğitici” öğretmen olup olmadıkları diploma denklik belgesi gibi şartları taşıyıp ıaşımadıkları belli olmayan sığınmacılar okullarda çalıştırıldığı kamuoyuna yansıyan bilgilerle ifade edilmektedir. ” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Koncuk soru önergesinde şu sorular yer aldı:

-Görevlendirilen sığınmacı eğiticilerin, öğretmen olup olmadıkları, diploma, denklik belgesi gibi şartları taşıyıp taşıyamadıkları bakanlık tarafından dikkate alınmış mıdır?

– Suriyeli eğiticiler, devlet okullarında sözleşme olarak görevlendirilmeye başlanmasının temel sebebi ülkelerine geri döndürmek yerine iktidar tarafından entegre edilerek kalıcı olmaları mı amaçlanmaktadır?

-Suriyeli eğiticiler devlet okullarında sözleşmeleri olarak Adana’da hangi okullarda görevlendirilmiştir?

-Sözleşmeli olarak görevlendirilen Suriyeli eğiticilerin resmi katırlara göre sayısı nedir?

– Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Desteklenmesi projesi kapsamında Geçici Eğitim Merkezleri hizmet vermeye devam etmekte midir?

-Adana’da kaç tane Geçici Eğitim Merkezi bulunmaktadır? Bu merkezlerde eğitim gören öğrencisi sayısı kaçtır?

-70 bin ataması yapılamayan öğretmenlerimiz bulunurken, eğitici özelliği bile tartışılan Suriyeli sığınmacıların öğretmen olarak çalıştırılması doğru mudur?

Binlerce kişi atama beklerken bomba iddia ortaya atıldı: Suriyeliler Adana'da öğretmen olarak atandı!