Sınavlar

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Soruları , Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı? – Zor Muydu? )

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı saat 10:00’da başladı ve 80 il merkezi ile 2 ilçede 98 okul, 769 sınav salonunda öğretmenler bu heyecanı yaşadı. 13 Bin 482 öğretmenin katılım gösterdiği, Öğretmenliğe geçiş sınavında 4 seçenekten oluşan 100 soru soruldu.

Öğretmenler 120 dakikada 100 soruyu yanıtladılar

Ve Öğretmenlere 120 dakika süre verildi.  42 öğretmen çeşitli mazeretlerden dolayı tek kişilik sınavlarda salona alındı. Bu sene asli öğretmenliğe geçiş sınavı güvenlik nedeniyle Şırnak il Merkezi yerine cizre ve silopi’de gerçekleşti.

Yüksekova merkezinde de sınava girilmedi. Asli öğretmenliğe geçiş sınavı Yüksekova’da devam eden operasyonlar nedeniyle Hakkari İl Merkezinde gerçekleşti.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavına 13 Bin Öğretmen Girdi

19 Mart 2016 tarihi 10:00’da başlayan Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 80 il merkezinde gerçekleşti. Sınava 13 bin öğretmen girdi. Yaklaşık 120 dakika süren sınavda öğretmenlere 4 şıkkı bulunan 100 soru soruldu. Öğretmenler 120 dakikalık süre içerisinde bu soruları yanıtladı. Ulaşabildiğimiz sınava giren bazı arkadaşlar sınavın oldukça kolay geçtiğini dile getirirken bazıları öğretmenliğe geçiş sınavının çok zor olduğunu dile getirdi. Bu sene devam eden operasyonlar nedeniyle 2 yerde sınav yapılamadı. Yüksekova ve Şırnak il merkezinde bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle sınav yerleri değiştirildi.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Zor Muydu?

Asli Öğretmenliğe Geçiş sınavı az önce sona erdi. 13 bin öğretmen bu heyecanı yaşadı. Sınavlar hakkında görüşleriniz nasıl? Sınav sizce zor muydu? sınav geçen senelere nazaran nasıl değişiklikler içeriyordu.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum