Öğretmen

3600 ek gösterge MEB’de bütçeye takıldı!

Polisler, sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu personelleri 3600 ek gösterge düzenlemesinin artık hayata geçirilmesini istiyor. Özellikle öğretmenler için yapılacak 3600 ek gösterge daha fazla dikkat çekiyor.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrasında hasarlı okulların durumu ve yapılacak çalışmalar hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Türkiye afetlerde her ne olursa olsun her zaman ekstra bütçe yapar. Van olduğunda da bu böyleydi. Bugün de bu durum devam ediyor” dedi.

MEB BAKANI SELÇUK’TAN ÖĞRETMENLERİ ÜZEN AÇIKLAMA

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 vizyonunda yer alan ve 2019’da sonuçlanması ön görülen, “Öğretmenlik Meslek Kanunu”  hakkında da açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1. kademe öğretmenlere 3600 ek gösterge, Doğu ve Güneydoğu’da çalışacak öğretmenlere bin TL ek ücret çalışmalarının yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun “bütçe” sorunundan dolayı ertelendiğini ifade ederek öğretmenleri üzen bir açıklama yaptı.

3600 EK GÖSTERGE BÜTÇEYE TAKILDI

“Biraz beklemek durumundayız.” Diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İşler ilerlerken, oradaki maddeler gerçekleşirse ciddi bir bütçe desteği gerekiyor. Bu yüzden düzenleme bu sene Meclis’e gelmeyecek” dedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNDA NELER VAR?

Öğretmenler hakkında hayata geçirilecek Öğretmenlik Meslek Kanunu,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na havale edilmişti.  Hazine ve Maliye Bakanlığı’na hava edilen kanunla Doğu ve Güneydoğu’da çalışacak öğretmenlere bin TL’ye yakın ek ödemeler yapılacak. En üst kıdeme ulaşan öğretmene 3600 ek gösterge verilecek. Okulların koşulları, bulundukları bölgeler ve imkânlarına göre A, B ve C olarak sınıflandırılacak, okul yöneticileri ile maaşları da bu kapsamda belirlenecek. Öğretmenler için kariyer basamaklarına geri dönüş yapılacak.