Sağlık Personeli

5 Bin lira maaşla çalışacak personel alım ilanı yayınlanacak! PDC oranları güncellendi

1 Ekim 2019 itibariyle Personel Dağılım Cetvelleri Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından güncelledi. Bir sağlık kuruluşunda çalışması ön görülen personel sayısı Personel Dağılım Cetvelleri aracılığıyla gösteriliyor. İller arası tayinler, KPSS kapsamında alımlar, eş ve öğrenim durumu tayinlerinde baz alınan veriye verilen isimdir. Personel alımlarında PDC’nin üstü atama yapılırken bu atama da standart olduğu belirtiliyor.

PERSONEL DAĞILIM CETVELİ NEDİR?

Personel Dağılım Cetvelleri güncellenmesinin ardından 3 bin 700 hasta yatağına sahip olan Ankara Şehir Hastanesine 4 bin 500 hemşire kadrosu alınacağı aktarıldı. Mevcut durumda Ankara Şehir Hastanesinde bu kadar hemşire görev yapmasa da personel alımlarında ilk bakılan oran PDC’ye göre hesaplanıyor. Hesaplamaların ardından hastanede görev yapması istenen hemşire sayısı açıklanıyor.

HANGİ HASTANE KAÇ TANE HEMŞİRE PERSONEL ALIM İLANI VERECEK?

Örneğin X Hastanesinin hemşire PDC’si 100 kişi olarak kabul edildiği takdirde hemşire sayısının 90 olması durumunda doluluk % 90 olarak hesaplanıyor. B Hastanesinde ise hemşire PDC’si A hastanesi ile aynı olduğu yani 100 kişi olarak kabul edilse de B hastanesinde 70 hemşire varsa doluluk % 70 oranı olarak hesaplanıyor. Bir tarafta % 90 bir tarafta % 70 doluluklar göz önüne alınınca yeni alım, iller arası tayin vb. atamalar da öncelikli olarak B hastanesinin A hastanesi seviyesine gelmesi için kadrolar açılyor.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİ YÜZDE 50 ORANINDA DOLU!

Ankara Şehir Hastanesi için yapılan hesaplamalara göre yaklaşık 2 bin hemşirenin çalıştığı ve bunun da PDC oranı bakımından yüzde 50 olduğu görülüyor. Bu kapsamda yeni alımlarda en çok hemşirenin yine Ankara Şehir Hastanesine olacağı biliniyor. Bu bilgiler ışığında Ankara Şehir Hastanesine en son alımda 1.200 hemşire alımı gerçekleşmişti.

HASTANELERİN PDC ORANLARI:

Ankara Şehir Hastanesinden sonra en fazla PDC Kayseri Şehir Hastanesi Hemşire branşında oldu. 1600 hemşirede Kayseri Şehir Hastanesinde tahsis edildi.

Hemşire PDC’si en yüksek olan hastaneler şu şekilde;

ADANA ŞEHİR HASTANESİ           1500

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI 4500

ANTALYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ     1116

 BALIKESİR ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ 1000

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA ŞEHİR HASTANESİ             1226

 BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ        1319

 DİYARBAKIR GAZİ YAŞARGİL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ               1010

ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ      1100

 KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ         1600

KONYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ         1096

 MERSİN ŞEHİR HASTANESİ         1265

SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ     1016

 VAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ             1350