Politika

İmamoğlu İstanbul'da AFAD Toplantısına katılmadı polemiği! Kim ne dedi? İmamoğlu,Soylu ve İstanbul Valiliği açıklamaları

İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremin ardından halkta büyük bir panik yaşatmışken ortaya siyasi tartışma yaratan “Afet toplantısı polemiği”  atıldı. Deprem gecesi Başkan Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı yapılmış buna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da dahil olmuştu. 

İmamoğlu Afet Müdahale Planı toplantısına çağrılmadı mı?

 Ertesi gün yapılan Afet Müdahale Planı toplantısında yer almayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan yapılan afet toplantısının sebebi nedir ? sorusu sosyal medyada yankı buldu. İmamoğlu’nun konuya ilişkin yaptığı  açıklama ise  “Acaba davet edilmedi mi?” sorusunu akıllara getirdi. Sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı.

İmamoğlu İstanbul'da AFAD Toplantısına katılmadı polemiği! Kim ne dedi? İmamoğlu,Soylu ve İstanbul Valiliği açıklamaları

Soylu: “Davet edilmeyeceği toplantıda yeri neden hazırlansın”

Konuya ilşkin açıklamalarda peş peşe geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çağrılıp çağrılmadığına şahadet edemem. Ama çağrılmamış olsa yerini niye ayarlayalım” dedi.

İmamoğlu “Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim”

Ekrem İmamoğlu, “AFAD’daki önemli toplantıya katılmadığınız yönünde eleştiriler var, bu konuya bir açıklık getirir misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Devletin en önemli sorunu deprem konusu. Yani depremle ilgili süreç, hazırlıklar, çalışmalar bizim de gündemimizi ve bilgilerimizi tazeliyor. Bu konuya çok yoğunlaştık. Bu konunu, bunun önüne geçmesini istemiyorum. Net söyleyelim ki, devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem.”

Sorunun, “Davet almadınız o zaman?” şeklinde tekrarlanması üzerine İmamoğlu, yanıtını da yineleyerek verdi: “Devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem.”

İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Burası itibarlı bir kurumdur, İBB’dir. 16 milyon insanın yerel idaresidir. Biz, mevzumuz olan konulara değiniyoruz. Mevzumuzun ilgili olmadığı konularda da bilgi almaya çalışıyoruz. Dün davet edildiğim yerdeydim. Devletimin davet ettiği her yere koşa koşa giderim ama bu gündemin, depremle ilgili şu anki yoğun gündemin yerine geçmesini şiddetle reddediyorum, kabul etmiyorum. Bu mevzuya ben dahil olmadım. Dahil olanların da bir an önce gerçek gündeme dönmesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu İstanbul'da AFAD Toplantısına katılmadı polemiği! Kim ne dedi? İmamoğlu,Soylu ve İstanbul Valiliği açıklamaları

İmamoğlu, imara açılan toplanma alanlarının listesinin tamamını açıklayacaklarını ifade ederken, “Hepsini açıklayacağız. AVM var, site var, rezidans, site var. Adına ne derseniz… Şimdi konut tabirleri de değişti. Hatta şunu yapacağız. Kasım ayındaki deprem çalıştayımıza hazırlık yapıyoruz. O çalıştayımıza başta Sayın Fuat Oktay olmak üzere, bütün yetkilileri davet edeceğiz. Zaten bir arada yapalım istiyoruz. Depremle ve bu şehrin sorunlarıyla bir arada yüzleşelim istiyoruz. Bir arada, hep beraber tespitini yapıp, çözüm bulalım istiyoruz. Bu işin Ekrem’i, Ahmet’i, Mehmet’i yok. Belki hata yapanların içerisinde CHP’li belediyeler de çıkacak. Varsın çıksın, bana ne! Bundan sonra sorunlara çözüm bulurken de kafamızı kuma sokmayacağız. İki bin 600 civarındaki mevcut toplanma alanının tek tek fotoğrafı, niteliği, uygunluğu, fiziki altyapısı ihtiyaçlarının giderilip giderilmediği noktasında da çalışmamızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu İstanbul'da AFAD Toplantısına katılmadı polemiği! Kim ne dedi? İmamoğlu,Soylu ve İstanbul Valiliği açıklamaları

İstanbul Valiliği: 269 bürokrat çağrısız geldi ama İmamoğlu gelmedi

Konuya ilişkin son açıklamayı bugün yapan İstanbul Valiliği, AFAD toplantısıyla ilgili bugün medyada yer alan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını  eleştirdi. Valilik, bir gün önce yapılan toplantıda alınan karar gereğince 269 bürokratın bir gün sonraki toplantıya iştirak ettiği ancak İmamoğlu’nun gelmediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun doğal bir üyesi olarak bu toplantıya katılmasının görevi ve sorumluluğu olduğuna vurgu yapıldı