Sağlık Personeli

Sağlık Çalışanlarına Erken Emeklilik İçin Yeni Düzenleme Geliyor

Sağlık Bakanlığı , sağlık çalışanlarının çalışma saatleri ve daha sonrasında karşılaştıkları sorunlar ve yıpranma faktörüne karşı uzun zamandır yıpranma payı ve emeklilik haklarının düzenlenmesi üzerine çalışıyordu. Ayrıca özel sektördeki işçiler içinde erken emeklilik hakları yeniden gündeme geldi.

Sağlık personelinin ülke şartları altında oldukça yıprandığı ve konuyla alakalı yıpranmadan doğan erken emeklilik imkanını bulabilmeleri için çalışmaların detayları açığa çıkmaya başladı. Sağlık çalışanları 1 sene erken emekli olmak için 33 sene çalışacak.

Yapılması düşünülen düzenlemelerle beraber sağlık personellerinin yıpranma payı mesai saatleri dışında , aldıkları nöbetler üzerinden değerlendirilecek. 1 sene erken emekli olmak isteyen sağlık çalışanın 33 yıl boyunca çalışması şart.

Sağlık çalışanları tarafından tatmin edici bulunmayan ve pek benimsenmeyen düzenlemeye göre 2.5 sene erken emekli olmak isteyen bir sağlık personelinin bu haktan yararlanabilmek için 82 yaşına kadar çalışması lazım,  sağlık çalışanları ise insan ömrünün 82 yaşına kadar çalışmaya yetmeyeceğini ve düzenlemede mantık hatası olduğunu dile getiriyor.

İşin ilginç tarafı 82 yaşına kadar çalışan bir sağlık personelden ne derece verim alınabilir. Sağlık bakanlığında hali hazır hastanelerde görev alabilen doktorlar için yaş sınırı 67, 67 yaşını dolduran doktorlar talep ederlerse her sene 1 yıllık sözleşme yenileyerek 72 yaşına kadar görev alabiliyorlar.

Erken emekliliği en çok hak eden ağır işlerde ve tehlikeli işlerde çalışan işçiler olarak görülüyor. Madenlerde ve can tehlikesi bulunan işlerde yıpranan işçiler içinde yeni bir düzenleme geleceği dedikodular arasında. Özellikle metal sektöründe çalışan işçiler ve yeraltında çalışan madencileri erken emeklilik hakkından faydalandırılması planlanıyor.

Kamupersoneli.net