Emniyet Personeli

Polis Özel Harekat (PÖH) ve Kadın Polis Alımı İlanı Yayınlandı – 2019 PÖH Alımı

Resmi Gazete’nin 31 Ağustos 2019 tarihli yayımına göre önemli kararlar alındı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre kadın erkek komiser yardımcısı ve Polis özel harekat alımı yapılacak. Yayımlanmış olan duyuruya göre ilan hakkında detaylar verilmedi ve ilerleyen dönemlerde ayrıltılı bilginin polis akademisi başkanlığı tarafından yayımlanacağı belirtildi.

2000 KOMİSYER YARDIMCISI ALIM İLANI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarfından gelmiş olan duyuruya göre, 2019 ve 2020 yılı eğitim öğretim yılı için Lisans mezunları arasından kadın erkek komisyer yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezine) yapılacak.

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

İlan ne Zaman Yayımlanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan ilana göre Ön Başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu KPSS sonuçları sonrası yayımlanacak. 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış olan Lisans KPSS sınavı sonucu sonrası ilgili duyuru (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilecektir.

500 PÖH ALIMI:

Yine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 25. Dönem POMEM kapsamda PÖH olarak yetiştirilmek üzere lise mezunu veya dengi okul mezunları arasından veya Ön Lisans ve Lisans meuznları arasından 500 kişilik kadro ile polis alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Söz konusu 2019 PÖH alımı ilanına sadece Kadın adaylar başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

25. Dönem POMEM PÖH alımı için Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Polis Akademisi Başkanlığından:

25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT SINAVINA DAİR DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem
POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

PÖH BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; sabıka ve sicil kaydı temiz olmak,
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

Polis Özel Harekat (PÖH) ve Kadın Polis Alımı İlanı Yayınlandı - 2019 PÖH Alımı

POLİS ÖZEL HAREKAT NEDİR?

Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün; banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan bir operasyon birimi olarak biliniyor. 

Bir Yorum

  1. Eee hani 10.000 pomem alınacaktı? Bakan mayıs ayında söz vermişti eylül ayında 25. Dönem 10.000 kişilik pomem olacak diye ne oldu? Bizde bu söze güvenerek hareket ettik hayatımızı ona göre planladık! Bakan verdiği sözde durmadı binlerce insana yalan söyledi pomem ilanı eylül de gelmeyecek belli

  2. Erkek pöh alımında kpss istenmemisti. Kadın alımında isterseler haksızlık olur diye dusunuyom.

  3. Kpss şartı olsa bile 50 olmalı fazlası olursa bakanım verdigi sözlerde durmadıgını anlarım erkek pöh alımında 50 oldu çünkü

  4. Kpss puanı 50 olmalı haksızlık istemiyoruz eşitlik istiyoruz eşitlik

  5. Lise mezunuyum kpss 50 olmalı erkek pöhlerde 50liydi eşitlik istiyorum

  6. Kpss 50 olmalı eşitlik istiyoruz sonuçta herkesin katılmaya hakkı var sayın bakanım lütfen 50 olsun

  7. Kpss puanı lütfen 60 veya 50 olsun eşitlik istiyorum lise mezunuyum evde boş boş oturup üzülmek istemiyorum sonuçta mulakat herkesin girmeye hakkı var

  8. Lütfen önlisans lisans ortaögretim kpss 50 veya 60 olsun herkes girsin lütfen yalvarıyorum bakanım yalvarıyorum

  9. Alım az puan 60 dan düşerse girme ihtimalimde düşer bnce yüksek alanlara haksızlık

  10. Önceki yapılmış olan KPSS den mi alınıyor yoksa yeni yapılacak olan mı bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim

  11. yüzbinlerce aile babası işsiz,,,, Babalar çocuk bakar yemek yapar kadınlarda dağda pkk peşinde koşar Allah akıl fikir versin mantığın bittiği noktadayız

  12. Lütfen şu kpss kalksın kpss çalışıp fiziki yeterliliği olmadan insanlar polis olsa bunun verimli olabilceği düşülüyo mu acaba. Bence fiziki yetenek ve kabiliyete göre alım yapılmalı. Ve ayrıca erkek alımında kpss şartı istenmemişti bunda da istenmesin haksızlık yapılmasın.

  13. Kpss 50 olsa ne, 40 olsa ne alınacakların listesi mülakat kuruluna veriliyor ve bunlar birer kutsal damacananın kavanozun oluyor kısa süreli komiser yardımcılığı eğitiminden sonra egoları tavandan bir sürü Bebe teşkilatın idarecisi nerde benim arabam, nerde benim makamım, iyi bir internet bilgisayarı verin komiserinize talimatı ile kafaları telefonlarından bilgisayarlarındaki silahlı oyunlardan kalkmayan bir insan sürüsü sonuç Batman terminalindeki gibi yetki ve selahiyetini bilmeyenler.

  14. Kpss 50 olsa ne, 40 olsa ne alınacakların listesi mülakat kuruluna veriliyor ve bunlar birer kutsal damacananın kavanozun oluyor kısa süreli komiser yardımcılığı eğitiminden sonra egoları tavandan bir sürü Bebe teşkilatın idarecisi nerde benim arabam, nerde benim makamım, iyi bir internet bilgisayarı verin komiserinize talimatı ile kafaları telefonlarından bilgisayarlarındaki silahlı oyunlardan kalkmayan bir insan sürüsü sonuç Batman terminalindeki gibi yetki ve selahiyetini bilmeyenler.

  15. Kpss 50 olsa ne, 40 olsa ne alınacakların listesi mülakat kuruluna veriliyor ve bunlar birer kutsal damacananın kavanozun oluyor kısa süreli komiser yardımcılığı eğitiminden sonra egoları tavandan bir sürü Bebe teşkilatın idarecisi nerde benim arabam, nerde benim makamım, iyi bir internet bilgisayarı verin komiserinize talimatı ile kafaları telefonlarından bilgisayarlarındaki silahlı oyunlardan kalkmayan bir insan sürüsü sonuç Batman terminalindeki gibi yetki ve selahiyetini bilmeyenler.

  16. Kpss 50 olsa ne, 40 olsa ne alınacakların listesi mülakat kuruluna veriliyor ve bunlar birer kutsal damacananın kavanozu oluyor kısa süreli komiser yardımcılığı eğitiminden sonra egoları tavandan bir sürü Bebe teşkilatın idarecisi nerde benim arabam, nerde benim makamım, iyi bir internet bilgisayarı verin komiserinize talimatı ile kafaları telefonlarından bilgisayarlarındaki silahlı oyunlardan kalkmayan bir insan sürüsü sonuç Batman terminalindeki gibi yetki ve selahiyetini bilmeyenler.

  17. Erkeklerde kpss olmamıştı lütfen kadınlarda da olmasın eşitlik olsun

  18. Kpss 50 olsa ne, 40 olsa ne alınacakların listesi mülakat kuruluna veriliyor ve bunlar birer kutsal damacananın kavanozu oluyor kısa süreli komiser yardımcılığı eğitiminden sonra egoları tavandan bir sürü Bebe teşkilatın idarecisi nerde benim arabam, nerde benim makamım, iyi bir internet bilgisayarı verin komiserinize talimatı ile kafaları telefonlarından bilgisayarlarındaki silahlı oyunlardan kalkmayan bir insan sürüsü sonuç Batman terminalindeki gibi yetki ve selahiyetini bilmeyenler.

  19. Ümran lise mezunuysan 2018 de yapılan kpss ye girmiş olmalısın. Eğer önlisans lisans mezunuysan bu seneki kpss ye girmiş olmalısın. Ben kpss de 79 aldın ama hiç bir işe yaramıyor. Kii herkez 50 ye düşüşün diyor.

  20. Sizde bu zihniyet oldukça kadın cinayetleri artıyor işte her kadın her işi yapar. Gerektiğinde hamur yoğurur gerektiğinde dağda pkklı koğuşturur.

  21. Lisans mezunuyum ve kpss sınavına 2018 de girdim.2019 KPSS'ine girmedim. Hem PÖH alımı hem de Komiser yardımcılığina başvuru için 2019 KPSS'ne girmem gerekiyor muydu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

  22. Lisans mezunuyum ve kpss sınavına 2018 de girdim.2019 KPSS'ine girmedim. Hem PÖH alımı hem de Komiser yardımcılığina başvuru için 2019 KPSS'ne girmem gerekiyor muydu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

  23. kpss önlisanns 60 olsun ..Kamu oyuna duyrulur .Bu vata hizmet veren istekli arkadaşlarımız puan yüzünden ayrılcalık yüzünden giremiyor..lütfennn

  24. İşinize nasıl gelirse öyle yazıyrsnz neden 50 olsun demek ki yetersizsin bilgi sıfır polis olmaya kalkıyrsnuz bence yüksek puandan başlanmalı alımlar

  25. Arkadaşlar kpss şartı göremiyorum bn . Net bilgisi olan yanıtlaya bilir mi acaba ?

  26. Bence daha da yükseltilmeli bile puanlar bilgisiz akılsız polis olmamalı zaten 10 bin alım varsa 100 bin insan başvuruyor bi de puan düşerse her önüne gelen polis olur çok istiyorsanız oturun çalışın yani 70 almak zor değil

  27. Herkes kendi işine geldiği gibi yazıyor neymiş babalar işsizmiş anneler mi dağda koşsunmuş sanki sadece kadın alımı yapıyorlar erkek alımı yapıldığında neden kazanamadın şimdi konuşuyorsun zaten 10 bin alımdan en fazla 3 bini falan kadın olabilirr

  28. Biri de kalkmış 35 yaş diyor ya 35 ten sonra niye yetiştirsin devlet seni 20 yaşında gençler dururken yaa

  29. onlisans icin kpss 60 olmasi bu vatanın milletinin pöh ihtiyacı var…basarisiz olani bırakın mülakatlarda eleyin.. herkesi hak taninsin artıkkk

  30. Kişinin yüksek puan alıyor olması kişinin çok zeki veya akıllı olduğu anlamına gelmez . Puan kesinlikle 50 veya en fazla 60 olmalı bu hak bu puanları alan herkese verilmeli.

  31. Kişinin yüksek puan alması zeki olduğu anlamına gelmiyorsa ne anlamına geliyor pekii

  32. Erkeklerde kpss şartsız olmuştu bu haksızlık kadınlarda da kpss şartsız olmalı…

  33. Bence KPSS 70 olmalı seçilmiş olmak iyidir he önüne gelen girmesin kalite artsın az 50 nedir önüne gelen başvuru yapar boş kalabalık olur

  34. Ben lise mezunuyum. Bu sene üniverste 1.sınıf oldum. geçen sene 2018 de kpss sınavına girdim. 63 puan aldım bugün resmi Gazetede yayımlanan Bayan Pöh

  35. Bakanım erkek poh alımı olmayacakmi Eylül'de alım yapılacak diye açıklama yapılmıştı bekliyoruz

  36. Bakanım erkek poh alımı olmayacakmi Eylül'de alım yapılacak diye açıklama yapılmıştı bekliyoruz

  37. Bakanım erkek poh alımı olmayacakmi Eylül'de alım yapılacak diye açıklama yapılmıştı bekliyoruz

  38. Bi çok kişinin hayalıdir polis olmak, bu satırları yazarken bile gözlerim dolarak yazıyorum çünki Benimde hayalim. Başvurusunu yapmak dahi nasıl bi mutluluktur ancak bu mesleği yürekten içten isteyenler anlayabilir. Puan düşük olsun isteyen herkes başvurusunu yapsın zaten elenirsin yetersiz olunca. Ama en azından o maratonu bırakın tatsın. Herkese başarılar gönülden yürekten isteyen herkese nasip olsun bu meslek inşaAllah

  39. Kardeşim 500 kişilik kontenjan açılmış hala kpss 50 olsun diyorsunuz.Kpss den 50-60 da alamıyorsanız bi zahmet polis olmayı düşünmeyin.Herkesin son çaresi polislik,askerlik olmuş.

  40. Kpss den 79 aldım. Ama beni bile mülakata çağırmicaklar millet biraz mantıklı olun yaa. Benim bile bu puanla umudum yokk.

  41. @gezgin kesinlikle haklısın ya 60-70 alamıyorsanız bi zahmet düsünmeyin ya zaten alacakları sayı belli boşuna kalabalığa gerek yokk

  42. @gezgin kesinlikle haklısın ya 60-70 alamıyorsanız bi zahmet düsünmeyin ya zaten alacakları sayı belli boşuna kalabalığa gerek yokk

  43. KPSS şartı varsa onlisansa haksızlık yapılmasın 60 olmalı bakanım sesimizi duyun lütfen

  44. Puanınız 90 da olsa torpil siz olmaz benim kızım yüksek lisans mezunu boydan kurtardı sağlık taramasında bayan doktor kızımda elinin üstünde küçük fiyata kızarıklığı var diye kızımı eledi kızımda sordu doktora hocam bu yara kılıcımı yoksa geçicimi diye verdiyi cevap geçici yara demiş ozaman ben niye geçemedim diye sormuş birdaha girersin çok dışarıya demiş bende hakkımı arayacağım demiş kızı doktorda git istedigin yere şikayet et demiş orda oturan rütbelilerin biride kalkıp ne oluyor burda deyipte olaya mudahele etmemi şimdi sorularim sizlere torpil yok diyenler bana izah etsin bunu yazıklar olsun

  45. Yaştan kaldık yine ne kadar çok istesekte olmuyor herseyde bir hayr var yeşil bere düşmez yere her zamn gönlümüzde sayın Süleyman soylu yaş sınırını kaldırın ve gönüllü olarak bu görevi yapmak isteyenlere öncelik verin lütfen…

  46. KPSS şart mı bu sene girmedim ben kendilerine özgü sınav olmuyomu herseyde KPSS önümüze çıkıyor

  47. Arkadaşlar KPSS şartı aranmıyor yazıyı iyi okuyun boşuna tartışmayın komiser yardımcılığı için KPSS şartı var

  48. Eşitlik istiyoruz…. verilen sözlerin yerine getirilmesi kafiii.

  49. Sayın Bakanım Kpss puanı 50 olmalıdır haksızlık değil eşitlik istiyoruz

  50. Bence kpss istemesin ve boy sinirida 158olsunki tüm herkes şansını denessin parkurda ve mulakatda eleme olsunki. Kimin ne yapaa bildigi ortaya cikad kesinle boyle olmasi lazim.

  51. Bayan polis aliminda sekil sukul icin alim ypysnz diyen arkadas!Sen sekil icin mi basvuruyorsun zoruna mi gitti ona kafam takildi smdi!

  52. Ne kadar boş yorum yapıyorsunuz ya boy 1.58 olsun demiş biri biri yaş sınırı olmasın demiş biri kpss sınırı olmasın demiş o zaman herkes polis olsun ! Varmı öyle bi dünya ya ! Sırf hızlı koşuyor diye kimse polis olamaz boyu da uzun olmalı yaşı da genç olmalı kpss den de bi derece yapmış olmalı ve tabiki fiziki yeterliliği de olmalı zaten mülakat da onun için var her boyu yaşı puanı yeterli olan polis olmuyorr

  53. Önüne gelenin polis olmasını istemiyoruz! Okusaydın da adam olsaydın.

  54. Lise mezunlarından da ön lisans mezunlarından da gına geldi. Bence sizin gruba KPSS şartı +70 olmalı. İlkokul seviyesindeki sınavdan bu puanı alamıyorsanız zaten bi halta yaramazsınız

  55. Kusura bakmayın da evde oturup koca bekleyen kızları dirsek çürütenlerle aynı seviyeye getiremezsiniz

  56. Ben yeni mezun oldum ve kpss ye bu yıl gireceğim o zamana kadar geçerli mi ?

  57. Bosa konusuysnz mulakati gecseniz bile bunun egitimi var kolay mi aylarca zorlu sartlarda egitim alicaksnz yorumlari okuyorum yam yam gibi birbirnzi yiyorsnz ancak hak eden kazanir o kadar basit bu meslek beden gucune bakar beyin gucune degil operasyonlarda size zarf fiil sormicaklar kisinin kendni gelistrblmesi onemli yoksa fakulte bitrp iki lafi bir araya getiremeynler de cok bos beles yorumlar yazmayin komik oluyorsnz!

  58. Lise mezunlarının ayrı bi sınavı yok muydu ? Lisans bile 60 sınırı var sen lise mezunuyum 50 olsun diyosun ya mantıklı düşün mantıklı konuş biraz yaa

  59. Herlesin katılmaya falan hakkı yok belli şartları taşıyanların katılmaya hakkı var kpss de bunlardan biri 70 te kalmalı kpss sınırıı

  60. Neye bakarak polis yapsınlar seni hızlı koştun diye mi sadece her hızlı koşanı polis yapsınlar o zaman olur muu!

  61. Pardon kiminle eşit olmak istiyorsun kpss den 70 ve üzeri amanlarla mı ! Yok öyle bi dünya ! Bende sizin gibilerle eşit olmak istemiyorumm !

  62. Yahu kpss siz olsun onceden oleydi simdi kpss acilmasi hakkimizi yenilmesidir o zaman once pöh olan 19.donem memurlarida kpssli olsun cikarilsin kpsssiz giris olsun arkadaslar bu sekilde destekleyin milletin hakkina girmeyin cikarlarinizin pesinden gitmeyin herkes pöh olmak istio destekliyelim hep birlikte zaten kpss olsa olmasa girebilion onemli olan kpsssiz

  63. "EL" ismiyle giren insan once uslubune dikkat et sen cok bilgilisin okumussun madem bu konusma tarzinla polis olsan bile kaliten ortada haddini bil! Insanlari kucuk dusurmeye hakkin yok senin bu ulkede herkes esit !!! Bu arada bende polisim senin gibiler alincaksa hic alinmasin daha iyi !

  64. InsAllah boy 158olir ozaman herkez sinava girebilir ve yapamayane zaten ps kurda elenir parkuru yapamayan biri nasıl özel harekete girecek zaten bakanin ne olur boy158olsun herkese şans vetim lütfen

  65. Canım sen hiç merak etme ben haddimi de nerde nasıl konuşacağımı da çok iyi biliyorum yazdıklarım seni hiç ilgilendirmez ama bende polisim yazmışsın ya ona çok güldümm

  66. Ve benim burda kimseyi aşağıladığım falan yok senin gibiler kendi kendilerini aşağılıyor önce git konuşmayı öğren sonra gell

  67. Çok korktum aman Allahımm.. ya bulsan ne yapabilirsin ne kendini ne sanıyorsun senn

  68. ya anlamadığım bir şey var bu kpss şartı geçmiş kpss mi yoksa 2020 deki kpss ile mi alınır

  69. Gerçekten şunu sormak istiyorum. Şu lisans mezunu olan bikaç arkadaş var okusaydınızda adam olsaydınız diyen…
    Arkadaşım sen lisans okudun adam olduğunu sanıyorsun. Peki niye gidip adam gibi mesleğini yapmıyorsun? Bu meslek yürek işi diplomayla olmuyor yani anlayacağın. Ben de okudum diplomamı aldım ama ben vatanım toprağım için bu mesleği seçiyorum.Yorum yaparken haddinizi bilin!

  70. Çok büyük yanlış… Kadın özel harekatçılar araziye çıkamıyor, sınır dışına katılamıyor, ileride aile/çocuk problemleri yasıyorlar, kurum içinde yüzlerce probleme neden oluyor. 500’e yakın deneyimli eski özel harekatçı ağabeyleri kadroya geçirdiler demek ki bu yüzden. Ne gibi problemlere yol açacağı hiç düşünülmüyor. Trafik, çocuk şube, toplum destekli dururken neden özel harekat? Milletvekili Arzu Erdem hiç yaşanan problemleri bilmeden sırf insanların hevesleri uğruna böyle güzide bir kuruma ne büyük bir kötülük yaptığının farkında bile değil. Sayın Süleyman SOYLU her daim özel harekatın yanında oldu her türlü yardımda bulundu öz evladına yapar gibi ama böyle bir hataya nasıl destek verilir? Akıl var mantık var kaç kadın 5 gece dağda yatıp kalkacak? Çocuklarıyla nasıl ilgilenecek? Yeri geldiğinde 1 aylığına 30-300 erkek arasında başka şehire gidecek. Aile hayatı nerede kaldı? Neden özel harekata bu yapılıyor akıl kârı değil. Üzücü.

  71. bu meslek gönül işi istiyorsan çalışırsın zaten kpss 50 olur mu hiç direk gir o zaman

  72. Kesinlikle haklısın eğer bu kadar gönülden istiyorsan çalış al puanıı

  73. Adam olmanın okumayla falan alakası yok. Bizim savunduğumuz düşünce polislerimizin kpss den 70 bile alamayan insanlar olmaması. polislik mesleği kapasitesiz insanların yapabileceği bi meslek değill

  74. Çok bilgisiz ve akılsız biriymişsin özel harekat sadece dağda mı çalışıyor banka soygunları rehine kurtarma gibi alanlarda da çalışıyor sadece 500 kişi alınacak zaten ! Ne kadar bencil aç gözlü insanlarsınızz ! Kesinlikle bu işi kadınların erkeklerden iyi yapacağına eminimm !

  75. Lafta herkes bu mesleği yürekten istiyor ama bu bencilce konuşanların asla bu devlete faydası olmaz. Geçenlerde Batman otogarında 2 polisin önünde öldürülen 20 yaşındaki genci hatırlayın ! Eğer her hızlı koşanı polis yaparlarsa etraf öyle bilgisiz korkak polislerle dolarr !

  76. 10.000 erkek alıyorlar 500 kadın alıyorlar gözünüzü o 500 kadın alımına dikmişsiniz ! Her meslekte olduğu gibi özel harekatta da kadına gerek vardırr

  77. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumundan mezun olmak ne demek anlayamadım:(

  78. Kpssden yuksek aldim bize oncelik diyen lisans mezunlari arkadaslar bosa parmaklarinizi yormayin derim kpss puanyla alim olmayacak.Allah hakeden herkese alninin teriyle bir yere gelmek istyn arkadaslara bu meslegi nasip etsin neyin davasindasiniz hepimz kardesiz bu ulke hepimizin saygilar.

  79. Boyle bos bos atanlar siz hangi had ile onlisans yada lise mezunlarini kucuk görüyorsunuz siz 4 yillik okuyup kendi mesleginizi cok icra ediyorsunuzda polislige yoneldiniz .Zaten alacak adamlar boy kilo endeks el titreme renk koru ameliyat olup olmadigi ameliyat izi yanik izi ,parkur sozlu mulakat derken cogu kisiyi eliyorlar.Yok 175 olmaliymis yok 70 puan almaliymis once insanlari siniflara ayirmayi birakin .Belirli sartlara uyan herkes basvursun kendini parkurda gostersin korkunuz mu var bu kadar cok kisi basvuracak diye kendinize bence guveniniz yok .Allah kalpten dileyen herkeze nasip etsin ben olayim o olmasin gozuyle bakan kinci bencil insanlara nasip etmesin inslh vicdansiz kalpsiz insanlar.

  80. Erkek alimi olsa şaşardim devletin ne zaman bize ihtiyaci olursa biz yine emrindeyiz daima haziriz ama bizleride düşünün 15 temuzda nasil kadro açildiysa yine açilabilir kadro devlet büyükleri duysun artik bizi Allah rizasi için lise mezunlari yapamazmi bu işi nedir bu ünıversite mezunu aşki bilmiyorum yaş konusuna gelince nereye gitsek hangi kapiy çalsak ya yaşa takiliyoz yada üniversite meselesine bizleride düşünün Allah rizasi için bizde insaniz veselam .