Kpss

2019 KPSS Sonuçlarının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu ! KPSS ÖABT Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Alan Bilgisi oturumları düzenlendi. Bunun yanı sıra söz konusu sınava ilişkin temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Bu gelişmelerin ardından adaylar 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Alan Bilgisi oturumlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar. Adaylar tarafından KPSS ÖABT sınavının ne zaman yapılacağı da sorgulanıyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZMAN AÇIKLANACAK?

Heyecanla ÖSYM’den yapılacak açıklamayı bekleyen kamu memuru adayları, bir yandan da ÖABT hakkında internetten araştırma yapıyor.

20-21 Temmuz tarihinde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019 KPSS Alan Bilgisi oturumlarının sınav sonuçlarının takvime göre 29 Ağutos 2019 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Söz konusu sınav sonuçları ÖSYM AİS üzerinden sorgulanabileceklerdir. 

ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

Bunun yanı sıra ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 28 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te uygulanacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise aynı gün 14.45’te düzenlenecek.