Emniyet Personeli

Çarşı ve Mahalle Bekçisinin Bot Rengi Değiştirildi! Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Emniyet Gene Müdürlüğü (EGM) çarşı ve mahalle bekçisini kapsayan yönetmelikte değişiklik yaptı.

20 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik hükümlerine göre bekçilerin bot rengi kahverengi olarak değiştirilmiştir.

20 Temmuz 2019 Tarihli ve 30837 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik metni şu şekildedir;

“İçişleri Bakanlığından:

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 15/8/2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “, bel kemeri, ayakkabı ve bot”  ibaresi “ve bel kemeri” olarak değiştirilmiş, aynı cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinin (10) numaralı alt bendi ile (b) bendinin (4) numaralı alt bendinde yer alan “Siyah” ibareleri “Polisler için siyah, çarşı ve mahalle bekçileri için kahverengi” olarak değiştirilmiştir.

“Ayakkabı ve bot polisler için siyah, çarşı ve mahalle bekçileri için kahverengi renktedir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Çarşı ve mahalle bekçileri için ayakkabı ve bot renkleri

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğe göre çarşı ve mahalle bekçilerine kullanması için kahverengi renkte ayakkabı ve bot verilinceye kadar, siyah renkli ayakkabı ve botlar kullanılır. Ayrıca çarşı ve mahalle bekçilerine verilen siyah ayakkabı ve botun kullanım süresi dolmadan kahverengi ayakkabı ve bot verilmez.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1/I ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.”

YÖNETMELİK METNİ

Çarşı ve Mahalle Bekçisinin Bot Rengi Değiştirildi! Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Yapılan düzenleme ile bekçilerin bot rengi kahverengi oldu. 15 Ağustos 2007 tarihinde yayımlanan ilgili yönetmeliğin ilk hali alt kısımda yer almaktadır;

“Madde 17 – (1) Emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından resmi kıyafetle görev yapanlarca kullanılan; parka, mont, yazlık pantolon, kışlık pantolon, gömlek, kazak, gömlek altına giyilen tişört, termal içlik, şapka, kep, örgü başlık, tören elbisesi, pardesü ile palto polisler için koyu lacivert, çarşı ve mahalle bekçileri için ise tişört ve gömlek açık kahverengi, diğerleri ise acı kahve renktedir. Eldiven, teçhizat takımı, bel kemeri, ayakkabı ve bot siyah renktedir. Polis tişörtü indigo mavisi, tören elbisesinde kullanılan kravat polisler için koyu lacivert çarşı ve mahalle bekçileri için acı kahve renktedir. Ancak, trafik hizmetlerinde görevli resmi personelce kullanılan teçhizat takımı, bel kemeri, şapka, kep ve örgü başlık beyaz renktedir.

10) Bot: Siyah renk deriden yapılır. Özellikleri, bu Yönetmeliğin Ek-1/I’sında gösterilmiştir.

4) Ayakkabı: Siyah renk deri ve tekstil malzemeden yapılır ve bağcıklıdır. Özellikleri, bu Yönetmeliğin Ek-2/B’sinde gösterilmiştir.”

Bir Yorum

  1. Bot kep vs vs biz bunları iste.iyoruz verdiğiniz sozleri tutun yeter özlük hakları düzenlensin insanca yaşam sürelim hafta mesaixharic 72 saat çalışan başka memur varmi varsada mesai ücretimizi verin

  2. Sevgili kardeşim abuzer sen bu mesleği seçerken bu mesleğin çalışma şartlarını ve disiplinini biliyordun buna ramen itiraz ediyorsun kim bilir nasıl çalıştın ah bi bekçi olsam dedin şimdide şikayet ediyorsunuz ama maaşı çekmeye koşa koşa gidersin atm ye o yaptığın görev kutsal eğer böyle kutsal bir görevi yapmak istemiyorsan şikayet ediyorsan istifanı ver.senden daha hevesli ve şikayetçi olmayan insanlar o görevi yapar.

  3. Sevgili Reha kardeşim Abuzer ile yorumlarınızı okuyunca cevap vermek istedim. Kimse maaşımı bu ay ellemiyim deyip veya istemeye istemeye çekmeye gitmez yaptığın iş nedir bilmem ama her işin bir emeği var biraz saygılı ol herkes zaten herşeyin farkında.

  4. Kast sistemi demekki polis teşkilatındada gozukmektedir. Ayakkabı siyah olsa ne olur kahverengi olsa ne olur?birisini zengin birisini mutlu etmeye yönelik bir yönetmelik bu..Amir sınıfının Ayakksbisi niye siyah memurlardan farkı olmalı değil mi?Şark kafası. ..

  5. abuzer kardeşim rehanında dediği gibi şartları bile bile giriyosun. sen basşladıktan sonra özlük haklarında bi kayıp varsa gidersin iş mahkemesine fazla mesai olağanüstü durum yoksa belli bir saatle sınırlıdır. belirlenen saatleri aşıyorsa yine mahkemeye git. senin yorumunu 3 kişi beğendi diye haklarını burada vermezler…

  6. Bot falan bırakın millet zor durumda AKP batirdin bizi akrabadan devlet yönetmek zor olur

  7. 12 x 36 calisiyo bekçiler beden şikayet ediyorsunuz ayrica yaz ayi icin bekçiler için bot verilmesin yazik sicakta ayaklari pişer yazlik ayyakbi verin gelistirin bekcilik şeyleri biraz

  8. REHA Hayırdır kardes sen necisin sana maaşımızı çekerken mesleki şartlarımızın iyilestirilmesi i talep ederken sormamzmi gerekiyo biz isteklerimizi Devlet ve Meslek buyuklerimize ilettik sen kim oluyosun senin haddinemi akıl vermek. Haddini bil

  9. Gözünüze dizinize dursun be devlet zam yaptıkça yapıyor size daha ne istiyorsunuz, birde mesai ücreti yok şu ücreti yazık yazık sgk'lı çalışan ne yapsın.

  10. BASİT SUÇLARA GENEL AF BEKLİYORUZ VATAN HAİNLERİ HARİÇ TECAVÜZ FETÖCÜ,LER HARİÇ CİNAYET DARP CEBİR HARİÇ SADECE TEŞEBBÜS SUÇLARA ADLÎ KONTROL ŞARTI İLE TAHLİYE KARARI BEKLİYORUZ KİMSE KİMSENİN HALİNİ BİLMEZ TÜRKİYE'DE KAOSLAR VE HİYERARŞİ CEZAEVLERİ ORTALIK KARIŞIK MAHKUMLAR CEZAEVLERİN'DE YATACAK RANZA BULAMIYOR YEMEK KONUSU BERBAT SEVİYEDE YEMEK ÇIKIYOR CEZAEVLERİN DE İSYANLAR ÖLÜM ORUÇLARI BAŞLAMADAN ÖNCE TÜM TEŞEBBÜS SUÇLARA ADLİ PARA CEZALARINA ÇÖZÜM GENEL AF VERİLSİN KİMSE BİRGÜN CEZAEVİNDE KALMAK İSTEMEZ FAKAT YÜZLERCE SUÇSUZ VATANDAŞLARIMIZ HAPİSTE FETÖCÜ HÂKİMLER YÜZÜNDEN İNFAZ YATMAKTADIR KİMS KİMSENİN VEBALİNİ ALMASIN SAYIN ADALET BAKANIM TEŞEBBÜS SUÇLARA ADLİ KONTROL ŞARTI İLE TAHLİYE VERİNİZ DENEYİMLİ SERBEST LİK 3 YIL OLMASI SEVİNDİRİCİ YÜZLERCE GARİBAN MAHKUM KARDEŞLERİMİZ SİZLERDEN BAYRAM MÜJDESİ BEKLEMEKTEDİR SAYGILARIMIZLA…. ANKARA DUY SESİMİZİ…..

  11. Herşey bitti bot rengi kaldı koskoca teşkilat hala kılık kıyafetle ugraşıyor

  12. çalışma saati çok kışın hele hep karanlık – maaş az – mesai yok – herkez yiyici gözüyle bakıyor bu mesleğe girmeden önce para derdim olmaz iş bakmak zorunda kalmam diyordum işin içine girince çok farklı bekara karı boşamak kelimesi bu kadar oturur gerçekten siz 4500 maaş alıyor sanıyorsunuz hepsi cebine kalır öle değil gece yemek yok sabah yok hep maaştan gidiyor 1000 gidiyor ayda bunun üstüne birde bayram yok seyran yok yıllık izin vali beyin keyfine kalmış daha bir çok zorlukları var yürümekten ayağın davul oluyor bırak hırsız kovalamayı hırsız bizi kovalıcak hale geliyoruz nerdeyse neyse gelmek isteyen her zaman vardır ama özel bin kat daha iyidir kafayı kullanana tabiki

  13. Cevapci ;İnsanlar iş bulamıyor Abuzer durumdan şikayetçi bu mesleği yapmak isteyip yaşa takılanlar var ;Küçük sorunları burda paylaşmayın şükredin halinize!

  14. Cevapci ;İnsanlar iş bulamıyor Abuzer durumdan şikayetçi bu mesleği yapmak isteyip yaşa takılanlar var ;Küçük sorunları burda paylaşmayın şükredin halinize!

  15. Evet evet bot rengi çok önemli bir sorundu çözüldü bütün dertler bitti :)

  16. Sistem hala 6+1. 6 gece çalışmak insan işi değil. Halimize tabiki de şükür maaşımız zamanında yatıyor sadece yoksa hiç bir artısı yok özelden ve bu şartlar altında çalışmakta hiç kolay değil. Birileri bi ağız öğrenmiş şartları biliyordun vs. sistemi çalışan bilir dışı yorum yapmasa da olur. Bottan daha önemli konular var.